Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SOFTWARE: Stroje XP (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.10.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SOFTWARE: Stroje XP


SOFTWARE: Stroje XP
Revize strojů jsou specifickou záležitostí. Od spotřebičů se liší složitostí, rozsahem a rozdílu rozsahu měření, prohlídek a zkoušek doslova stroj od stroje. Také technická specifikace je velmi rozdílná mezi jednotlivými typy strojů a proto nelze navrhnout univerzální formulář, který by se hodil ke každému zařízení.
David Klimša, ze dne: 11.10.2005

Stručný popis
Program Stroje XP byl vytvořen pro psaní a evidenci revizních zpráv strojů. Je kombinací programu pro vytváření a vyplňování formulářů, jejich zařazení do databáze a práce s ní (hledání podle termínu příští revize, zařazení do skupiny atd.).
Program také zásobárnou závad a tedy informací z norem a zákonů.

Revizní technik si asi vytvoří jeden soubor pro podnik XY a další soubor pro jiný atd. Provede revize např. v roce 2005 a při další revizi např. v roce 2007 si soubor KOVOas2005.mdb zkopíruje a přejmenuje na KOVOas2007.mdb. V něm provede změny, vytiskne revizní zprávy a soubor si opět ponechá pro příště.

Důvod vzniku programu
Revize strojů jsou specifickou záležitostí. Od spotřebičů se liší složitostí, rozsahem a rozdílu rozsahu měření, prohlídek a zkoušek doslova stroj od stroje. Také technická specifikace je velmi rozdílná mezi jednotlivými typy strojů a proto nelze navrhnout univerzální formulář, který by se hodil ke každému zařízení. Revize objektů jsou zase nepoměrně jednodušší, a proto lze formuláře pro objekty jen stěží používat na stroje.
Program umožňuje vytvářet formuláře s jakýmkoliv rozsahem specifikace, měření a kontrol a přesto zachovává možnost ukládání dat v databázi. Tato forma je důležitá pro snadné hlídání termínů, kopírování jednotlivých zpráv a sledování porevizních oprav.

Další přednosti programu
Program obsahuje zásobárnu závad, které se na strojích často vyskytují. K nim je připojeno vysvětlení, komentář a také číslo článku a normy, popř. zákona, ze kterého pochází. Samozřejmostí je snadný přenos do formuláře s revizí.
Celý program je postavený a testovaný s cílem urychlit administrativní úkony při revizích a usnadnit vznik a archivaci revizních zpráv.

Uvedený software dodávám za 800,-Kč. Můžete si jej objednat níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.