Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Plastové měrky vodičů (průměr/průřez) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.10.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)


Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)
Hledáte drobnou plastovou pomůcku k identifikaci průměru vodiče? Po řadě dotazů jsem si všimla, že se tyto měrky nabízí v olomouckém Solid Teamu.
Margita Boháčová, ze dne: 6.10.2005

Neznáte Solid Team?
Společnost Solid Team s.r.o. (dříve SOLID ELEKTRO TEAM Olomouc) sídlí na Březinově ulici, za hotelem SIDIA. Mnozí znají olomoucké konference v SIDII, které pořádá právě tato firma. Z odborných akcí má ovšem na účtě každoroční Ostravici (bývalý Šerák), která se zaměřuje na drážní elektrotechniku.

Po návštěvě firmy samotné návštěvník zjistí, že zde pracují odborníci, kteří pravidelně školí vyhlášku 50/78Sb., připravují na odborná přezkoušení revizní techniky ať již pro civil, dráhu nebo armádu. V neposlední řadě bych neměla zapomenout na populární svazky učebních textů - Elektro v praxi.

Ale zpět k měrkám.
Tuto drobnou pomůcku naleznete mezi měřicími přístroji. Jsou to plastové výlisky, kterými identifikujete průměr vodiče a z toho odvodíte jeho průřez od 1,5mm2 do cca 70mm2.

Jsou barevně odlišeny, i když to není vůbec podstatné. Zpravidla si tuto pomůcku kupují ti, kteří nepřichází s vodiči tak často do styku, že by kvalifikovaně určili jejich velikost. Také jsem viděla reklamní potisk na volné ploše plastu.

Tedy to je vše co bych mohla o této pomůcce sdělit. Kontakty na Solid Team naleznete níže spolu s vizitkou a následnými odkazy souvislostí ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Solid Team s.r.o. - Holická 140/70, Olomouc - 585 243 683 - solidteam@solidteam.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.