Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

BEN: Nové knižní epicentrum v Brně


Document Actions
BEN: Nové knižní epicentrum v Brně
Navštívili jsme novou prodejnu vydavatelství BEN v Brně na Veveří ulici. Jedná se o rozsáhlé prostory, které jsou účelově velmi dobře využity tak, aby návštěvník byl jednoduše ohromen!
Margita Boháčová, ze dne: 9.09.2005
reklama

Prodejna se nachází na ulici Veveří 13, vedle Hudy Sportu, naproti restauraci Lucerna, opodál Městské správy sociálního zabezpečení. Po sestoupení necelých dvou desítek schodů vás uchvátí obrovský prostor prodejny, který se skládá z malých a velkých katakomb osazených technickou literaturou.

Vzápětí se v dáli objevil úsměv Jakuba Pyško, který nás vítal s otevřenou náručí. Protože byl pátek a i my jsme měli na spěch, neztráceli jsme čas a ptali se:

EL: Vidíme, že BEN si dal záležet a nenechal nic náhodě. Pěkný prostor! Přibude zde ještě něco?
Jakub Pyško: Samozřejmě! Máme otevřeno pouze hodinu! Vše to co tu vidíte je pouze začátek!

EL: A tak nám, řekni co zde bude v nejbližších dnech, ať víme na co se těšit.
Jakub Pyško: Dobrá, pokusím se to krátce popsat. Vejdeme do vchodu, kde nás přivítá veliká plakátovací plocha, nástěnka s přehledným seznamem akcí, které se pořádají v Brně a blízkém okolí. Zde po pravé straně se připravuje skleněná vitrína s počítačovými komponenty, software, náplně do tiskáren a další překvapující zboží. V těchto místech se objeví k dispozici zájemcům internetový koutek, budou instalovány čtyři nejvýkonnější pc. Také se zde uvažuje o možnostech ukázek plných verzí software, které zde budou v prodeji.

EL: Co vše zde zvídavý návštěvník objeví za typy knih?
Jakub Pyško: Prostor se dá rozdělit do těchto hlavních částí odborné technická literatury:

  • stavebnictví
  • strojírenství
  • elektro
  • počítačová literatura
... v této části návštěvník nalezne publikace vydavatelství BEN, které se hodně týkají slaboproudé elektrotechniky, ovšem silnoproudá elektrotechnika vydavatelů IRIS, IN-EL a dalších nastupuje hned v zápětí. Zde budou také k dostání tolik populární díly olomouckého SOLID Teamu.

EL: Navštěvuji různá knihkupectví, avšak nabídka technických titulů mi zde připadá rozsáhlejší!
Jakub Pyško: BEN má v současnosti největší nabídku technické literatury na českém trhu. Zastupuje bývalé nakladatelství SNTL (státní nakladatelství technické literatury) tím, že má nejširší sortiment titulů od všech nakladatelů z České republiky.

EL: Co bys doporučoval pro rychlé a přehledné seznámení s vaším sortimentem?
Jakub Pyško: Asi přehledné internetové stránky www.ben.cz. U nás zákazník může vybírat knihy několika způsoby. Očima s možností prolistování, v tištěném katalogu nebo výběr na internetových stránkách www.ben.cz. Pokud hledáš adresy prodejen, všechny jsou přehledně uvedeny v blízkostí anotací titulů a jejich obálek. Katalog je rozdělen do výše zmiňovaných základních témat.

EL: Tato prodejna je hotové bludiště! Plánujete zde i jiné využití než pouze k prodeji knih?
Jakub Pyško: Přilehlé prostory se připravují k rozličným školením (počítačové dovednosti, školení řidičů, školení vyhlášky 50/78Sb.) pro malé skupinky zájemců. Účastníci seminářů mají výhodu vlastního výběru z pestré nabídky knih zapadající do kontextu s výkladem lektora.

EL: Utratím zde za několik knih. Stanu se dobrým zákazníkem na kterého budete myslet i v budoucnu?
Jakub Pyško: Věrnostní systém pro stálé zákazníky je také připraven. Při prvním nákupu zákazník dostane první bílou věrnostní kartu. Do této karty se značí každý nákup. Hodnoty se sčítají a při dosažení konkrétních hranic může zákazník získat až 15% stálé věrnostní slevy. Autoři a blízcí spolupracovníci mají také slevy na literaturu! Speciální slevy!

EL: Pokud by chtěli zákazníci odebírat větší množství, například školy nebo jiné prodejny, máte pro ně připraveny nějaké obchodní podmínky?
Jakub Pyško:  V případě velkoobchodních odběratelů máme samozřejmě připravenu i další obchodní variantu. K tomu účelu se zde zařizuje nové centrální pracoviště odkud se bude komunikovat s knihkupci, prodejci součástek, školícími centry, školami, autoškolami, a dalšími ...

EL: Díky za rozhovor. Ještě nám řekni jak máte otevřeno!
Jakub Pyško:  Otvírací doba PO-PÁ 9-18 bez polední přestávky SO 9-12, sobota je záchrana pro pracující, kteří jsou přes týden plně vytížení.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

BEN - technická literatura s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933