Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Nový program – Rozváděče XP


Document Actions
Nový program – Rozváděče XP
Program Rozváděče XP je určen hlavně výrobcům rozváděčů a rozvodnic. Měl by pokrýt administrativní potřeby při sjednávání zakázek, výrobě a distribuci.
David Klimša, ze dne: 6.06.2005
reklama

Program Rozváděče XP je určen hlavně výrobcům rozváděčů a rozvodnic. Měl by pokrýt administrativní potřeby při sjednávání zakázek, výrobě a distribuci. Data programu se ukládají do jednoho souboru, pokud se nerozhodnete jinak. Tento soubor může být umístěn i na síti a lze ho spravovat z více počítačů najednou.

Strukturu programu lze pochopit i z uspořádání hlavního okna.

K dispozici je adresář firem a osob, ze kterého lze přetahovat data do formulářů. Základem celé struktury je ale databáze zakázek.

V databázi zakázek lze sledovat zakázku od návrhu až po dokončení. Pomocí filtrů lze vytáhnout zakázky navržené, nasmlouvané, probíhající a již dokončené. Z tohoto okna se také otevírá smlouva nebo smlouvy náležející dané zakázce, lze si nechat vyjet součet nákladů z rozpočtů náležející dané zakázce a z tohoto okna se také otevírá databáze jednotlivých rozváděčů, spadajících pod danou zakázku.

Zobrazené okno je rozcestníkem, ze kterého se ke každému rozváděči otevírá:
• technická specifikace (zadání klienta)
• štítek
• protokol o kusové zkoušce
• prohlášení o shodě
• protokol o zkoušce částečně typově zkoušeného rozváděče
• rozpočet
• výpočet oteplení

Většinou se jedná o formuláře, které se vyplní, vytisknou a předají klientovi s vyrobeným rozváděčem.

V podobném stylu jsou všechny formuláře.

Z této řady vybočuje rozpočet a výpočet oteplení.

Materiál lze do rozpočtu přenášet ze souborů XLS (Excel), které poskytuje každý distributor elektroinstalačního materiálu. Program se na takový soubor napojí a položky tahá přímo z něho. To je obrovská výhoda, protože ceny materiálu se aktualizují snad každý týden.

Program je také schopen vypočítat oteplení skříně a navrhnout chlazení nebo větrání.

Pro výpočet oteplení je nutno zadat rozměry a provedení skříně, dále okolní podmínky a nakonec i ztrátové výkony výstroje (jističů, pojistek atd.). Tyto jsou pro běžnou výstroj k dispozici, další lze libovolně doplňovat.

Program bere ohled i na soudobost a na požadovanou maximální či minimální teplotu ve skříni.

Závěrem lze říci, že program je přehledný, a po krátkém zacvičení snadno ovladatelný. Může zpřehlednit celý proces výroby rozvodnic a rozváděčů a pomůže splnit všechny legislativní nároky na tuto výrobu kladené.

Cena programu je 1.200,- Kč včetně DPH a k dispozici je demoverze, plně funkční na 50 spuštění.

Pokud máte zájem o plnou verzi, můžete si ji expresně objednat níže uvedeným formulářem!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933