Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCHRACK: První pohled na Carmen (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.05.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCHRACK: První pohled na Carmen


SCHRACK: První pohled na Carmen
Schrack koketuje s Carmen. Česko zažívá další útok levného typu domovních vypínačů! Levných, nikoliv však nekvalitních! Podívejme se na zoubek řadě Carmen barvě bílé...
Igor Nováček, ze dne: 11.05.2005

Ve skladu Schracku se objevují domovní vypínače, které sice nejsou na první pohled neobvyklé. Původ je Turecko. Výrobce produktů VI-KO si vybral za distributora v Evropě právě obchodní síť Schrack Energietechnik. Přístroje jsou samozřejmě testovány a certifikovány v renomovaných zkušebnách a nesou označení CE. Určeny do nejširšího spektra obytných budov.

Dodavatel pro ČR je označuje z pohledu ceny jako low-end. Ovšem my máme o vypínačích nejnižší řady (co do výbavy) úplně jinou představu. Uvedený produkt má standardně v základu příchytné drápky a podle dodavatelů bude odběratelem na výběr mezi šroubovými a bezšroubovými svorkami.

Naše zkoumání samozřejmě směřovalo také na otázku ceny, když byla tato řada označena jako nejnižší. Zde uvádíme orientační ceny za vybraná řazení vypínačů ....

Vypínač (1.) včetně jednorámečku41,- Kč
Vypínač (5.) včetně jednorámečku48,- Kč
Vypínač (6.) včetně jednorámečku47,- Kč
Vypínač (7.) včetně jednorámečku62,- Kč

Na obrázcích vidíte provedení Schuko. Pro český trh se samozřejmě počítá s naším kolíkem. Uvedená řada bílé barvy je opravdu nenápadná, ovšem design jistě osloví hodně spotřebitelů. Pokud bude uvedená cenová politika nízká i na maloprodejním pultě, pak je to opravdu výzva!

V sestavách této řady naleznete samozřejmě hodně dalšího příslušenství. Ovladače žaluzií, tlačítka, zásuvky s dětskou ochranou, TV zásuvky, datové zásuvky, stmívač... Co se rámečků týče, pak jsou možné až pětinásobné. Ve variantách svisle nebo vodorovně.

Pokud chcete vidět detaily námi pořízené při rozebírání vypínače č.6, využijte této fotogalerie!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Schrack Technik spol. s r.o. - Dolnoměcholupská 2, Praha 10 – Hostivař - 281 008 231 - info@schrack.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.