Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Certifikace instalačních přístrojů Moeller, které nejsou určeny pro náš trh!


Document Actions
Článek
... v posledních několika týdnech jsme byli upozorněni na případy, kdy jsou na území České republiky nabízeny výrobky s logem Moeller v provedeních, která nejsou určena pro český trh (např. jističe PXL, proudové chrániče PXF proudové chrániče s nadproudovou ochranou PXK atd ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.04.2005
reklama

Vážení obchodní přátelé,
v posledních několika týdnech jsme byli upozorněni na případy, kdy jsou na území České republiky nabízeny výrobky s logem Moeller v provedeních, která nejsou určena pro český trh (např. jističe PXL, proudové chrániče PXF proudové chrániče s nadproudovou ochranou PXK atd.).
Upozorňujeme na skutečnost, že Nařízením vlády č. 163/2002 v platném znění je u tzv. vybraných stavebních výrobků stále vyžadováno povinné přezkoušení akreditovanou zkušebnou České republiky (např. EZÚ Praha), které je nutným předpokladem pro uvedení na náš trh. Mezi tyto vybrané stavební výrobky jsou zahrnuty například přístroje pro elektroinstalační rozvody, kabely, zásuvky a rozváděče (viz NV 163/2002, příloha č. 2); ze sortimentu firmy Moeller pak k těmto vybraným stavebním výrobkům patří především malé domovní jističe, proudové chrániče a proudové chrániče s nadproudovou ochranou.
Pro informaci uvádíme přehled typů těchto výrobků s jejich objednacími čísly, podle kterých je možné identifikovat schválené výrobky, které jsou způsobilé pro používání v ČR a je na ně vystaven Certifikát EZÚ:


Typová řada + objednací čísla začínající čísly
Jističe PL7 - 262 …, 263 3.., 263 4.., 264…
Proudové chrániče PF7 - 263 5.., 263 6..
Proudové chrániče PHF7 - 263 6..
Proudové chrániče s nadproud. ochranou PFL7 - 263 …
Jističe PL6 - 267
Proudové chrániče PF6 - 286
Proudové chrániče s nadproud. ochranou PFL6 - 286

Podrobný výčet typů a objednacích čísel schválených výrobků (podléhajících NV 163/2002) je možné najít v českém Katalogu 2005 - Instalační přístroje a rozváděče.

Výrobek podléhající NV 163/2002 bez schválení akreditovanou zkušebnou je nezpůsobilý pro uvedení do provozu. Prodej a instalace neschválených výrobků je v rozporu s českým právním řádem a firma Moeller Elektrotechnika s.r.o. použije všechny dostupné právní prostředky proti firmám, které tyto výrobky uvádějí na český trh.

V případě jakýchkoliv vašich dotazů se prosím obracejte na naši infolinku:
Praha: 267 990 433 - p. Trsťan
Ústí nad Orlicí: 465 519 632 - p. Stejskal

Ing. Vladislav Náhlík
jednatel
Moeller Elektrotechnika s.r.o.

Ing. Jaroslav Šuda
jednatel
Moeller Elektrotechnika s.r.o.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933