Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

V-SYSTEM: Topné fólie - zrcadlo, plovoucí podlaha


Document Actions
V-SYSTEM: Topné fólie - zrcadlo, plovoucí podlaha
Elektrické řešení zimních problémů. Topné fólie jsou technickým výrobkem určeným pro velkoplošné vytápění. Topným prvkem je grafitová vrstva mezi vrstvami laminátové polyesterové fólie....
Komerční sdělení, ze dne: 6.05.2005
reklama

Eset souprava s topnou fólií
Použití:.

  • Topná fólie o výkonu 60W/m2 je určena pro dřevěné a fólie o výkonu 80W/m2 pro laminátové podlahy.
  • Topné fólie Eset jsou určeny pro aplikace suchých stavebních procesů.
  • Eset se nedoporučuje instalovat v místnostech se zvýšenou vlhkostí.

Provedení:

  • Eset je kompletní instalační sada s topnou fólií určité délky, která je doplněna izolačními kroužky pro případ potřeby zkrácení topného pásu a kompletním návodem.
  • Sady se prodávají ve dvou výkonových řadách s délkou topných pásů 2 až 10m.

MHF topná fólie na zrcadla
Použití:

  • ochrana zrcadel proti zamlžení provedení

Provedení:

  • topná fólie opatřená samolepicí vrstvou

Popis:
Topné folie Eset a MHF tvoři grafitová homogenizovaná vrstva nanesená na polyesterové folii. K topným grafitovým pásům je elektrická energie přivá­děna pomocí dvou měděných pásků. V obou případech je fólie již kompletně připraven a k instalaci - je opatřena přívodními vodiči a má zaizolované konce napájecích pásků. Odpadá tak nutnost provádět tyto práce na stavbě - tím je dosaženo maximální jednoduchosti a spolehlivosti instalace.

Způsob pokládky:
Topné fólie Eset se kladou na tlumici podkladovou vrstvu v jednotlivých pá­sech vedle sebe. Vodiče od jednotlivých pásů se propojí ve společné instalační krabici. Na topnou fólii se pokládá PE fólie pro ochranu proti vodě a na ni finální podlahová krytina v souladu s návodem jejího výrobce.
Pro případ, kdy uživatel potřebuje jinou délku, než ve kterých jsou sady typově prodávány, je součásti každé sady Eset izolační páska. Folie lze stříhat každých 20mm a uživatel tak může fólii zkrátit v podstatě na jakoukoliv požadovanou délku a střižnou hranu zaizolovat přiloženou izolaci.

Topná fólie MHF je opatřena samolepící vrstvou pro přjlepení na zadní stranu zrcadla. Instalace se provádí podle návodu. Tyto fólie není možno rozměrově upravovat.

Topné fólie nelze instalovat přímo na hořlavý podklad. Použití 'pro jiné aplikace je třeba vždy předem konzultovat s technickým oddělením firmy V­systém.

Regulace
Topný systém s topnou fólií Eset je třeba řídit vhodným regulátorem s odpínáním v obou pólech a vždy s podlahovým čidlem. To nemusí být použito pouze při instalaci Eset 60 na betonovou podlahu. Jenom tak je možné dosáhnout spolehlivého a ekonomického provozu bez nebezpečí poškození topné fólie nebo podlahy.

MHF se zapojuje do elektrického okruhu osvětlení zrcadla tak, aby byla aktivní v době rozsvícení, případně se zapojí přes samostatný vypínač.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pravděpodobně nejobsáhlejší katalog možností jak uložit vedení do podlahy. Letošní produkce sloučené značky OBO Bettermann a Ackermann se jeví jako nejkompletnější nabídka kterou můžeme na našem trhu potkat ...
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Proudové chrániče prakticky (archivní premiéra). Sledujte, nebo si jen poslechněte premiéru archivního záznamu přednášky Jana Krejčího z posledních Odborných seminářů OEZ 2019, kdy jsme se měli možnost setkávat osobně. Co v této dobře připravené přednášce zaznělo? Jaké typy proudových chráničů používáme? Jak souvisí nasazení proudových chráničů s ČSN, které vstoupily v platnost v roce 2018. Popis a důvody nasazení více chráničů v rodinném domě a dozvíme se také o ...
Máte představu, jak navrhnout konstrukci podlahového systému? Víte, z jakých částí se skládá? Víte, s jakými variantami lze počítat? Pokud hledáte přehledný útlý sešit, ve kterém není nic zbytečného, čtěte tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933