Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: V-SYSTEM: Topné fólie - zrcadlo, plovoucí podlaha (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.05.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

V-SYSTEM: Topné fólie - zrcadlo, plovoucí podlaha


V-SYSTEM: Topné fólie - zrcadlo, plovoucí podlaha
Elektrické řešení zimních problémů. Topné fólie jsou technickým výrobkem určeným pro velkoplošné vytápění. Topným prvkem je grafitová vrstva mezi vrstvami laminátové polyesterové fólie....
Komerční sdělení, ze dne: 6.05.2005

Eset souprava s topnou fólií
Použití:.

Provedení:

MHF topná fólie na zrcadla
Použití:

Provedení:

Popis:
Topné folie Eset a MHF tvoři grafitová homogenizovaná vrstva nanesená na polyesterové folii. K topným grafitovým pásům je elektrická energie přivá­děna pomocí dvou měděných pásků. V obou případech je fólie již kompletně připraven a k instalaci - je opatřena přívodními vodiči a má zaizolované konce napájecích pásků. Odpadá tak nutnost provádět tyto práce na stavbě - tím je dosaženo maximální jednoduchosti a spolehlivosti instalace.

Způsob pokládky:
Topné fólie Eset se kladou na tlumici podkladovou vrstvu v jednotlivých pá­sech vedle sebe. Vodiče od jednotlivých pásů se propojí ve společné instalační krabici. Na topnou fólii se pokládá PE fólie pro ochranu proti vodě a na ni finální podlahová krytina v souladu s návodem jejího výrobce.
Pro případ, kdy uživatel potřebuje jinou délku, než ve kterých jsou sady typově prodávány, je součásti každé sady Eset izolační páska. Folie lze stříhat každých 20mm a uživatel tak může fólii zkrátit v podstatě na jakoukoliv požadovanou délku a střižnou hranu zaizolovat přiloženou izolaci.

Topná fólie MHF je opatřena samolepící vrstvou pro přjlepení na zadní stranu zrcadla. Instalace se provádí podle návodu. Tyto fólie není možno rozměrově upravovat.

Topné fólie nelze instalovat přímo na hořlavý podklad. Použití 'pro jiné aplikace je třeba vždy předem konzultovat s technickým oddělením firmy V­systém.

Regulace
Topný systém s topnou fólií Eset je třeba řídit vhodným regulátorem s odpínáním v obou pólech a vždy s podlahovým čidlem. To nemusí být použito pouze při instalaci Eset 60 na betonovou podlahu. Jenom tak je možné dosáhnout spolehlivého a ekonomického provozu bez nebezpečí poškození topné fólie nebo podlahy.

MHF se zapojuje do elektrického okruhu osvětlení zrcadla tak, aby byla aktivní v době rozsvícení, případně se zapojí přes samostatný vypínač.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.