Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (4.) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.03.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (4.)


Kvalifikace dodavatelů elektroinstalace (4.)
K jakým činnostem musí být kvalifikační orgán oprávněn? Má právo žadatel k přístupu ke svým záznamům, které se týkají jeho žádosti? Víte, že je zakázáno jakékoliv komerční využití poskytnutých informací o žadateli?
Karel Dvořáček, ze dne: 28.03.2005

Personál kvalifikačního orgánu
Personál kvalifikačního orgánu musí být oprávněný pro činnosti, které vykonává. Musí se vést záznamy o výcviku a zkušenostech.
Personál musí mít k dispozici jemu jasně dokumentované instrukce [pokyny] týkající se jeho povinností a odpovědností. Tyto instrukce musí být aktualizovány. Personálem kvalifikačního orgánu musí být podepsáno prohlášení definující profesionální etiku.

Dokumentace / Záznamy
Kvalifikační orgán musí vést systém pro kontrolu vší dokumentace vztahující se ke kvalifikačnímu systému.

Přístup k dokumentaci / záznamům

Každý žadatel/kvalifikovaný dodavatel musí mít na požádání přístup ke vší dokumentaci/záznamům týkajícím se jeho žádosti/kvalifikace.

Kvalifikační orgán musí mít procedury, týkající se přístupu k záznamům, v souladu s pravidly důvěrnosti.

Důvěrnost
Kvalifikační orgán musí mít přiměřená opatření, v souladu se zákony k tomu se vztahujícími, pro zabezpečení důvěrnosti informace obdržené v průběhu jejich kvalifikačních činností, na všech úrovních jeho organizace, včetně výborů a vnějších útvarů. Je zakázáno jakékoliv komerční [obchodní] využití dokumentů nebo souvisících informací žadateli/kvalifikovanými dodavateli poskytnutých.
Informace získaná v průběhu certifikačních činností nesmí být zpřístupněna třetí straně bez písemného souhlasu dodavatele, s výjimkou je-li to požadováno zákonem.
O dodavatelích, pro něž kvalifikační proces ještě není uzavřen, nesmí být zpřístupněna žádná jiná informace, než skutečnost. že jsou v procesu vyřizování.

Publikace
Kvalifikační orgán musí vydat oficiálním způsobem seznam kvalifikovaných dodavatelů s rozsahem oboru udělené kvalifikace a nejméně každoročně jej aktualizovat.

Odvolání
Pro odvolání proti rozhodnutím kvalifikačního orgánu včetně nečinnosti, nebo odmítnutí zahájení, nebo pokračování kvalifikačního procesu musí být stanoveny přiměřené procedury. Není vyloučeno, aby se žadatel/kvalifikovaný dodavatel obrátil na národní/evropský soud.

Zneužití dokumentů
V případě nesprávných odkazů na kvalifikační certifikát [osvědčení]. neoprávněného pozměňování nebo jiného použití uvádějícího v omyl, o kterém se kvalifikační orgán dozví musí neprodleně přiměřeně zasáhnout.

Pokračování .....

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.