Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Nový server 2005 nasazen! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.03.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Nový server 2005 nasazen!


Nový server 2005 nasazen!
Slibovaný hardware pro Elektriku.cz a příbuzné tituly je nasazen. Nasazen a právě optimalizován pro nejlepší výkon.
Miroslav Minařík, Radim Novotný, ze dne: 11.03.2005

V září jsme přesedlali na redakční systém Plone, který běží na vlastním hardware. Z počátku jsme zkusili výkonější PC s jedním procesorem. Ovšem po půl roce provozu začal hardware jevit známky "loterijního bubnu tahu Sportky". Přibyly mu nové funkce generování náhodných situací, které překvapovaly nejen nás.

Protože se blíží největší elektrotechnická událost roku, AMPÉR 2005, nechtěli jsme čekat až na totální molekulární rozpad několika miliónů tranzistorů a vyšli jsme situaci vstříc pořízením nového rychlého stroje.

Kdo se snad domnívá, že je vše pouze hardware, pak jej musíme zklamat. Ještě existuje další ošklivé slovo! Software. Tyto dva termíny jdou ruka v ruce spolu a vaše úspěchy popřípadě neúspěchy musíte vždy přičítat jejich vzájemné symbióze. 

Namítnete proč se nedržíme již zavedených produktů?
Inu neobvyklý portál chce neobvyklé řešení. Je dobré si uvědomit, že Elektrika.cz není pouze zobrazování statických textů. Skrývá na pozadí různá propojení a poměrně dost podružných výpočtů.

Jsme rádi, že nám mnozí z vás pomáhají upozorněním na různé generované chyby a zvláštnosti, které vznikají při optimalizaci.

Pokud se chcete blíže seznámit s detaily nového stroje, který shromažďuje všechna data a zobrazí je v podobě www stránky, podívejte se sem.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o. - Novolíšenská 8a, Brno - +420 773 123 100 - redakce@elektrika.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.