Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Námět k osvětlení exteriérů. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 28.02.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Námět k osvětlení exteriérů.


Námět k osvětlení exteriérů.
O tom, že osvětlení je významným výtvarným a výrazovým prostředkem snad není nutno příliš polemizovat. Následujících několik obrázků přináší několik námětů pro inspiraci.
Ludvík Málek, ze dne: 28.02.2005

Osvětlení přístupové trasy je řešeno svítidly, která svítí při zemi a pouze směrem k chodníku. Osvětlení budovy zvýrazňuje vchod a starou fasádu pomocí zemních svítidel. Vnitřní osvětlení chodby přirozeně navazuje na osvětlení chodníku.

Svítidla na fasádě nesmí nikdy oslňovat. Rytmus a druh svítidel vytváří zajímavé efekty na budově a noční iluminace působí příjemně a emotivně.

Osvětlení zahrady - svítidla umístěná po celé zahradě (nejen kolem chodníků) zdůrazní hloubku prostoru a vytvoří zajímavé letní i zimní noční scenérie. Večerní párty či intimní posezení může začít kdykoli po stisknutí vypínače a může se uskutečnit na jakémkoli místě v zahradě...

Svítidla kolem bazénu vytvoří hezké místo pro večerní posezení, relaxaci či zábavu.

Rovněž osvětlení vnější strany oplocení jinak fádní zdi může být v noci působivé. Ve dne jsou svítidla takřka nepostřehnutelná a na stěně neruší. Zcela určitě je vhodné si k návrhu osvětlení exteriéru přizvat odborníka. Často budete překvapeni možnostmi.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
A-LIGHT s.r.o. - Vranovská 94, BRNO - ... - info@faktor-light.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.