Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Pár slov k pánům projektantům (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.02.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Pár slov k pánům projektantům


Pár slov k pánům projektantům
Tento článek je určen pro začínající projektanty. Zkušení kozáci zde zřejmě nic nového neobjeví. Předmětem článku jsou problémy při výrobě rozváděčů způsobené nepřesnými projekty. Bohužel projekty elektro dnes vytvářejí i technici ...
Jan Šašinka, ze dne: 25.02.2005

Tento článek je určen pro začínající projektanty. Zkušení kozáci zde zřejmě nic nového neobjeví. Předmětem článku jsou problémy při výrobě rozváděčů způsobené nepřesnými projekty. Bohužel projekty elektro dnes vytvářejí i technici, kteří se po mnoha létech vrátili k původní profesi. Proto si dovoluji uvést souhrn nejběžnějších opomenutí z pohledu výrobce rozváděčů.

Na závěr si dovolím malou příhodu. Vyráběli jsme asi 30 skříní pro velkého výrobce počítačů. Po spatření projektu jsme chtěli zakázku odmítnout. Výkresy na slepovaných čtverečkovaných A4, kreslené od ruky. Ovšem projekt bez jediné chybičky, obsahoval naprosto vše, ani jednou jsme s projektantem nemuseli mluvit. Je škoda, že tento PAN projektant nevyvíjí další činnost. Úroveň projektu není vždy dána štábní kulturou.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Rozvaděče Šašinka s.r.o. - Frýdecká 553, Ostrava Kunčice - 596 614 385 - nakup@sasinka.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.