Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Chránění 1.díl (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.01.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Chránění 1.díl


Chránění 1.díl
Elektrická zařízení do 1000V. Autor Mečislav Hudeczek o knize.... .... elektřina je forma energie, která je výslovně mnohostranná a upravitelná. Je využívána po přeměně v různé jiné formy energie ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.01.2005

Ostravská agentura Irena Satinská - IRIS vydala elektrotechnickou publikaci autorů zvučných jmen. Tato skupina předních odborníků vypracovala texty, které pomohou ne jednomu elektrotechnikovi. Jedná se o teoretickou učební pomůcku, která je doslova napěchována informacemi.

Autoři textů:
Mečislav Hudeczek
Pavel Santarius
Edmunt Pantůček
Břetislav Cichoň
Alexej Satinský

Autor Mečislav Hudeczek o knize....
.... elektřina je forma energie, která je výslovně mnohostranná a upravitelná. Je využívána po přeměně v různé jiné formy energie: teplo, světlo, mechanickou energii a v mnoho elektromagnetických, elektronických, akustických a vizuálních forem, které jsou základem moderních telekomunikací, informační technologie a zábavy.
Elektřina, tak jak je dodávána odběratelům, má různé charakteristiky, které jsou proměnné a které mohou mít vliv na užitečnost elektrické energie pro odběratele. Používaná elektrická zařízení jsou obvykle na střídavý proud. V knize jsou popsány charakteristiky elektřiny v podmínkách střídavého napětí. S ohledem na užití elektřiny je žádoucí, aby napájecí napětí bylo střídavé s konstantním kmitočtem, s dokonale sinusovým průběhem vlny a s konstantní amplitudou. V praxi však existuje mnoho faktorů, které způsobují odchylky. Na rozdíl od normálních výrobků je její užívání jeden z hlavních faktorů, které vyvolávají změny "charakteristik".....

Jaký je stručný obsah tohoto dílu?

Kniha je doplněna nezbytnými schématy a vzorci. Podání je spíše odborné než populární, tedy se v mnohých statích předpokládají určité terminologické znalosti příslušných odborností. Pokud se chcete seznámit se všemi oblastmi přesněji, pak klikněte sem, kde je přehled!

Cena této knihy je 569,-Kč včetně 9% DPH.
Níže uvedenou objednávkou si jej můžete nechat zaslat vydavatelstvím BEN na dobírku!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.