Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Z jedné přípojky dvě? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 17.01.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Z jedné přípojky dvě?


Z jedné přípojky dvě?
Co máme připojit k žádosti o povolení k zřízení samostatné el. přípojky při zřízení prodejny z bytu (rodinného domku na prodejnu, jedná se o syna majitelky nemovitosti) resp. jaké průvodní listiny k žádosti při povolení zřízení samostatných hodin pro podnikatele, jedná se o převedení části.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 17.01.2003

Dotaz naší čtenářky:
Co máme připojit k žádosti o povolení k zřízení samostatné el. přípojky při zřízení prodejny z bytu  (rodinného domku na prodejnu, jedná se o syna majitelky nemovitosti) resp. jaké průvodní listiny k žádosti při povolení zřízení samostatných hodin pro podnikatele, jedná se o převedení části.

Odpověď JME:
Při zřízení nového odběrného místa je zapotřebí podat žádost přes příslušnou Obchodní kancelář pokud se jedná o třífázový elektroměr. K této žádosti dostanete do 30 dnů vyjádření technika.

Při zřízení odběrného místa s /OM/ jednofázovým elektroměrem, pokud objekt ve kterém se OM nachází je již k distribuční soustavě připojen vydává povolení přímo příslušná Obchodní kancelář. Stačí nachystat přípojku na montáž elektroměru. Necháte si vystavit revizní zprávy /RZ/. Podklad pro vystavení smlouvy o dodávce elektřiny /příloha k revizní zprávě/ a s vyplněnou "Žádostí o připojení k distribuční soustavě JME a.s." a uzavření smlouvy o dodávce elektřiny se dostavíte do "Obchodní kanceláře" uzavřít smlouvu.

Jednorázový poplatek za příkon činí 1000 Kč.

Ke zřízení OM pro podnikání je zapotřebí doložit úředně ověřený výpis z obchodního rejstříku nebo úředně ověřený živnostenský list, bankovní spojení /číslo a kód banky/. Všechny uvedené žádosti jsou na našich webových stránkách.

Skoupá Anna

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.