Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Monitor výtahů a dálková nouzová signalizace (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 12.01.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Monitor výtahů a dálková nouzová signalizace


Monitor výtahů a dálková nouzová signalizace
Monitor výtahů a dálková nouzová signalizace výtahu s využitím služeb sítě GSM (GPRS) VTA-WEBMON/GSM/BD. ...WEBMON umožňuje také sledovat stavy a funkčnost jednotlivých výtahů. Data o všech monitorovaných výtazích koncentruje, vyhodnocuje a odesílá v nastavitelných intervalech do servisního centra. Ze servisního centra je možné data....
Radim Novotný, ze dne: 12.01.2005

Systém VTA-WEBMON/GSM/BD je navržen pro monitorování stavů výtahů s možností dálkové nouzové signalizace a obousměrné hlasové komunikace z klece výtahu dle normy ČSN EN 81-28. Informace o stavu výtahu a informace o aktivaci/deaktivaci nouzové signalizace ALARM je předávána do servisního centra s využitím datových služeb GPRS sítě GSM. Informace v servisním centru jsou zpracovávány aplikací WEBRMAN, která obsluhu informuje o závažných stavech výtahu, tedy i o aktivaci nouzové signalizace.


Klikni pro větší náhled!

Blokové schéma VTA-WEBMON/GSM/BD

Dálková nouzová signalizace
V případě tísně je informace o stisku tlačítka ALARM v kabině výtahu předána do centra servisní organizace společně s informacemi o umístění a stavu výtahu. Nepřetržitá servisní služba má po přijetí této nouzové signalizace možnost navázat s kabinou výtahu obousměrnou hlasovou komunikaci a potvrdit přijetí tohoto tísňového volání. Aktivace nouzové signalizace a její následné přijetí vyprošťovací službou je v kabině výtahu signalizována světelnou signalizací. V případě selhání datového spojení s centrem, zařízení ustanoví obousměrnou hlasovou komunikaci na některé z alternativních telefonních čísel vyprošťovací služby, která jsou v zařízení přednastavena.

Vlastnosti nouzové signalizace:

Monitorování výtahů
WEBMON umožňuje také sledovat stavy a funkčnost jednotlivých výtahů. Data o všech monitorovaných výtazích koncentruje, vyhodnocuje a odesílá v nastavitelných intervalech do servisního centra. Ze servisního centra je možné data zpřístupnit prostřednictvím www stránek všem, kdo jsou ke zpřístupnění oprávněni (např. majiteli domu, nájemníkům apod.). Tato funkce je dostupná pro řídicí systémy výtahu, které s WEBMONem lokálně komunikují po lince RS485 (nebo RS232).

Řídicí systém VTA971 firmy Beta Control komunikuje s WEBMONem protokolem EASYCALL. Tento způsob monitorování výtahu pak umožňuje:

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Beta Control s.r.o. - Černého 58/60, Brno - 546 223 491 - obchod@betacontrol.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.