Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Revize (10.) .... Předmět revize (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 14.01.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Revize (10.) .... Předmět revize


Revize (10.) .... Předmět revize
Co je předmětem revize? Co je součástí instalace? Při revizi by se měly kontrolovat i projekční podklady pro instalaci (zařízení) i to jak je....
Michal Kříž, ze dne: 14.01.2005

Předmětem revize je obvykle samotná instalace. Součástí instalace (zařízení) je její dokumentace. Proto je také součástí revize kontrola dokumentace. To je celkem běžné a vyplývá to z norem.

Co však z norem nevyplývá, co by se však z hlediska celkového provedení kontrolovat mělo, je také to, jak bylo splněno zadání zákazníka.

Při revizi by se měly kontrolovat i projekční podklady pro instalaci (zařízení) i to jak je tato instalace svázána s objektem (jak navazuje na jeho účel a funkci). Ověřují se rovněž elektrické předměty, které jsou součástí instalace (podrobněji viz dále). Již před zahájením elektroinstalačních prací by se měly zkontrolovat i součásti samotného stavebního objektu napomáhající ke správné a bezpečné funkci elektrické instalace (jako jsou kovová vedení, která jsou součásti pospojování, a základový zemnič).

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.