Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Odborné semináře OEZ


Document Actions
Odborné semináře OEZ
Odborné semináře OEZ jsou již tradiční formou, kterou naše společnost sděluje nové poznatky týkající se jištění nízkého napětí tisícům projektantů, energetiků, elektromontérů, revizních techniků a dalších elektrotechniků.
ze dne: 1.12.2004

S cílem umožnit účast na seminářích větší skupině elektrotechnických odborníků jsme Vám „Semináře 2004“ poprvé prezentovali prostřednictvím odborných médií. Tuto formu, jež se nám osvědčila, jsme zvolili i nyní, kdy Vás srdečně zveme na „Semináře 2005“. Vraťme se však nejprve k minulým seminářům.

Jaké byly Semináře 2004?
Probíhaly od konce ledna do začátku března v 11 městech po celé České republice. Oproti roku 2003 jsme je nově uspořádali pro zákazníky na Liberecku, Jihlavsku a Karlovarsku.
V přednáškách jsme poprvé zvolili jako nosné téma ilustrativní příklady použití jistících přístrojů. Abychom všechny účastníky nejdříve uvedli do problematiky, přednesli jsme jim názorně Principy volby jistících přístrojů. Velkou pozornost jsme zaznamenali u názorných ukázek řešení selektivity, jejímž cílem je minimalizace rozsahu poruchy a ukázek řešení kaskádování, které vychází z požadavku minimalizace investičních nákladů. Nově jsme předvedli automatické záskoky zdrojů pomocí jističů Modeion, ARION a záskokového automatu MODI.
Ilustrativní příklady, nosné téma, jsme rozdělili do 3 celků:

1. Distribuční rozvod
 – komplexně od jištění transformátoru vn/nn, rozváděč nn, rozpojovací a přípojkové skříně až ke koncovému uživateli.


Rozváděč nn

2. Průmyslový rozvod
 – zde jsme řešili 3 způsoby napájení (jedním transformátorem 1600kVA, 2 transformátory se záskokem zdrojů a 2 transformátory na společné/oddělené sběrnice. K tomu jsme na 3 typech „technologií“ (nepřetržitý náročný provoz, provoz s možným krátkodobým výpadkem, provoz s požadavkem minimálních nákladů) doporučili optimální řešení jističi nebo pojistkovými systémy.

3. V posledním příkladě
jsme ukázali naši specialitu - profesionální, odzkoušená, řešení retrofitů starších jističů AR, ARV do 2500A v rozváděči. Během několika hodin realizujeme jejich výměnu moderními jističi Modeion a ARION. Navíc zajišťujeme selektivní působení jističů řazených za sebou.


Rozváděč s původním jističem ARV1633


Rozváděč s jističem Modeion BL1600S

Všechny příklady byly ověřeny programem Sichr 5.

V poslední třetině semináře jsme účastníky seznámili s novinkami v naší nabídce. Hlavní novinkou byly pojistkové řadové odpínače VARIUS do 630A, které se vyznačují širokým rozsahem připojení, dokonalou viditelností pojistek uvnitř a nejvyšším stupněm bezpečnosti při manipulaci. U kompaktních jističů Modeion do 1600A jsme předvedli nová výsuvná a odnímatelná provedení, mechanická blokování a paralelní spínání u jističů velikosti do 630 A.

Účastníci využili možnosti diskuse v předsálí, u rozsáhlé výstavu našeho sortimentu. Samozřejmostí bylo získání veškeré dokumentace na místě.


Na výstavě

A jaké budou semináře OEZ v roce 2005?
V přednášce „Aktuality nabídky OEZ“ Vás přehledně seznámíme se všemi přístroji a podpůrnými produkty a představíme naši novou komunikační platformu nazvanou symbolicky Modrá planeta. Pak Vám předvedeme nové výrobky. Seznámíme Vás se vzduchovými jističi ARION WL do 6300A, nabídneme rozšířené možnosti pojistkových odpínačů VARIUS a úplnou novinku – rozváděčové skříně DISTRI.
Protože téměř všichni účastníci chválili praktické příklady uvedené na Seminářích 2004, budeme v nich pokračovat i nyní. Nejdříve provedeme výklad parametrů jistících přístrojů s důrazem na jejich praktický význam. Následně Vám ukážeme použití přístrojů v ilustrativních projektech malé provozovny a průmyslového rozvodu. Vše bude podloženo výstupy nové verze programu Sichr6.

Přihlašování a organizace Seminářů 2005 bude následující:
- k přihlášení na seminář je nejjednodušší využít www.oez.cz, kde získáte potvrzení o přijetí vaší přihlášky
- abychom uspokojili velký zájem zákazníků ze severní Moravy a Slezska, budeme seminář v Ostravě pořádat dvakrát (stejně jako už dlouhodobě v Praze)
- abychom zpříjemnili prostředí účastníků ze severních Čech, přesunujeme seminář z Ústí nad Labem do Domu kultury v Teplicích
- k dispozici na místě Vám bude nová dokumentace pro rok 2005, písemné podklady k tématům semináře a přehledná prezentace produktů i řešení v předsálí.

Pevně věříme, že Vás nová témata zaujmou a že se přihlásíte co nejdříve. Těšíme se na osobní setkání na některém z našich seminářů.

Ing.Tomáš Vencl, marketing

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OEZ s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Hledáte podrobné informace o tom, jak si vybrat správný jistič, jaké příslušenství k němu můžete získat a jaké má technické parametry? Jaká je možnost přizpůsobení různým potřebám? S čím jsou 3WA kompatibilní? Jak dalece se dají jednoduše upravovat nebo rozšiřovat. V tomto materiálu nalezneme popis online nástroje k jejich konfiguraci. Lepší ovládání a dohled nad spotřebou energie. Krátké pozastavení sledujte zde ...
Měsíc březen je tradičně hlavní informační sezónou. V březnu získáváme nejvíce informací z celého roku a OEZ si k tomuto období připravil opět silné dávky svých přednášek. Jaká budou témata? Letos bude řeč i o pravidlech připojování jističů v rozvaděčích! Co bude k vidění a testování? Například funkční záskokový automat, retrofit s novým jističem 3VA27, způsob ovládání motorového pohonu jističe 3VA ... Ve kterých městech přednášky budou? A konečně, jak se přihlásit?
Technický sešit poskytuje informace o nadproudových spouštích jističů 3VA, včetně detailních technických specifikací, nastavení a aplikací. Obsahuje popisy termomagnetických a elektronických nadproudových spouští, průvodce pro nastavení vypínacích charakteristik, přehled provedení nadproudových spouští a specifické informace o jednotlivých typech nadproudových spouští. Dokument je užitečný pro technické specialisty a inženýry zaměřené na ochranu elektrických obvodů a optimalizaci jejich výkonu. Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933