Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

Ukázky a konzultace, živnost pod kontrolou (4.)


Document Actions
Ukázky a konzultace, živnost pod kontrolou (4.)
V minulé části jsme se zmiňovali o informačním systému OBIS, který řeší prakticky všechny potřeby malé a střední firmy. Pokud se již rozhodnete pořídit takový software, dostáváte se do stavu, kdy po úspěšné instalaci vlastně nevíte co dál.
Margita Boháčová, ze dne: 16.11.2004
reklama

V minulé části jsme se zmiňovali o informačním systému OBIS, který řeší prakticky všechny potřeby malé a střední firmy. Pokud se již rozhodnete pořídit takový software, dostáváte se do stavu, kdy po úspěšné instalaci vlastně nevíte co dál.

Proč?
Představme si, že OBIS je soustava mnoha množin a podmnožin, důmyslně a logicky propojených tak, aby vám pomocí uživatelské konzoly vyhodnotil vámi zadaná data. Tedy proto, abyste si mohli OBIS efektivně přizpůsobit právě potřebám vaší firmy, je nutné znát dostupné možnosti. OBIS umožňuje mnohé okouzlující výstupy, které jen těžko vytvořit pomocí standardních tabulkových procesorů. Ovšem za tuto hodnotu zaplatíte daň ve formě pochopení systému.

OBIS byl sice zprvu vytvořen pouze pro rozpočty v elektromontážích, ovšem jeho nasazení je možné prakticky v kterémkoliv odvětví. Rozpočty v elektrotechnice jsou otázkou pouze naimportovaných ceníků materiálů a výkonů. Pokud nemáte potřebu elektromontážní nabídky, ale třeba jiných výkonů (servisních, výrobních, prezentačních....), pak je OBIS také připravit stejně kvalitní výstup.

Společnost Epos, která systém vyvíjí a dodává je na své zákazníky velmi dobře připravena. Dvakrát ročně pořádá dvoudenní školení práce s OBISem. Nová verze 4SQL (na rozdíl od starší 3.5) zaznamenává stále nových vylepšení, které je opravdu dobré znát. A tak mohou zájemci přijet do sídla firmy v Pardubicích a v příjemném prostředí vyslechnout a prodiskutovat nabízené informační nástroje.

O tom, že se OBIS k rozpočtování opravdu používá, bylo snadné se přesvědčit pouhým nahlédnutím do prezenční listiny, kde jsem spatřila názvy renomovaných elektromontážních firem.

Aby byly získané informace účastníků dobře uloženy, na závěr pořadatel zpestřil seminář degustací vín a ochutnávkou výborných sýrů.

Přesvědčila jsem se, že OBIS není pouhým "krabicovým" produktem. Jedná se o systém, za kterým stojí tým přátelských lidí. Tento tým svůj produkt neustále vyvíjí a je připraven OBIS často doslova "natvarovat" na potřeby konkrétní firmy.

Pro takový přístup u mne tento systém boduje....

Pokud vás tento systém oslovuje, zažádejte si o zaslání dalších informací!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Epos PRO s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933