Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

OBO: Sběrnicový systém


Document Actions
OBO: Sběrnicový systém
Horká novinka! OBO Bettermann, renomovaný výrobce široké škály elektroinstalačních materiálů přichází se sběrnicovým systémem. Své důmyslně provázané portfólio doplňuje o systém řízení budov.
Petr Lukáš, ze dne: 15.10.2004
reklama

Na Invexu 2004 společnost OBO Bettermann oslovovala cílovou skupinu zaměřenou na komunikační technologie, které má opravdu co nabídnout. Mezi jinými informacemi jsme obdrželi také zprávu o systému OBO BUS.

Představovat tuto firmu patrně není potřebné, ale přes to několik základních údajů... Snad již v každém velkoobchodě elektro v Česku, Moravě a Slezku naleznete určitou nabídku z těchto skupin výrobků OBO:

  • Systémy instalačních přístrojů
  • Systémy ochrany před transientními jevy a blesky
  • Spojovací a upevňovací systémy
  • Systémy ukládání vedení
  • Kabelové nosné systémy
  • Podlahové systémy
  • Systémy protipožární ochrany

Z koláče elektrotechnických činností na zařízení nízkého napětí OBO zabírá největší díl ze všech výrobců působících na našem trhu. Svou logistikou a technickým servisem (nejen pro velkoobchody) úspěšně řídí distribuci svých výrobků ke spokojenosti zákazníků. Pokud si dobře projdete www stránky této společnosti, pak zjistíte zpětnou otevřenost požadavkům trhu. A z propracovaných detailů je znát profesionalita z mnoha oborů.

OBO Bettermann přichází se sběrnicovým systémem řízení budov, který své uplatnění nalezne v ovládání osvětlení, žaluzií a ovládání slunečních clon.

Co uvádí výrobce za informace?
  • Centrální řízení OBO Bus lze v rozvodu snadno naprogramovat. Reguluje a monitoruje jednotlivé i skupinové funkce.
  • Senzory hlásí centrálnímu řízení OBO Bus např. zesílení větru, v závislosti na požadavcích jsou pak aktivovány z toho plynoucí bezpečnostní funkce žaluzií.
  • Na obrazovce jsou zobrazeny provozní stavy všech oblastí zahrnutých do systému OBO Bus a jsou zde rychle vidět všechny změny.
  • Systém OBO Bus řídí osvětlovací systémy: zapnutí/vypnutí, jednotlivé a skupinové funkce.
  • Pomocí systému OBO Bus lze řídit pohony žaluzií a ochranných slunečních clon. Také zde jsou možnými aplikacemi jednotlivé, skupinové a automatické funkce.
  • Pro světelné scény a moderní mediální techniku, např. zpětné projektory, přednáškové osvětlení apod. slouží systémy OBO Bus k řízení pomocí existujících rozhraní stejně jako k plynulému stmívání všech světelných zdrojů.
  • Pomocí všech tlačítek z programu UBO EGS lze standardně řídit a regulovat světelné zdroje, žaluzie a ochranné sluneční clony.
  • Systém OBO Bus může být optimálně integrován v již milionkrát osvědčených systémech výrobků OBO.

Jedná se o poměrně novou zprávu a ještě není známý specialista u OBO pro český trh. Proto zde uvádíme pouze obecné kontakty na české zastoupení OBO v Říčanech u Prahy.

Pokud vás zajímá nový OBO BUS, zažádejte si již tradičním způsobem o další informace níže uvedenou volbou.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

OBO BETTERMANN s. r. o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Víte, jaké jsou požadavky a předpisy na požární bezpečnost staveb? O čem hovoří vyhláška č.246/2001Sb.? Seznamte se s protipožárními kabelovými přepážkami, deskovými přepážkami, zděnými přepážkami, polštářovými přepážkami, revizními dvířky a nezbytnými souvislostmi zde, v tomto článku ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933