Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Vnější vlivy PROFI (první seznámení, instalace) (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.10.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Vnější vlivy PROFI (první seznámení, instalace)


Vnější vlivy PROFI (první seznámení, instalace)
Vnější vlivy XP je pro profesionály v oboru určování vnějších vlivů a navíc se zaměřením na energetiku a prostředí s nebezpečím požáru a výbuchu.
Igor Nováček, ze dne: 11.10.2004

Revizní technik a programátor David Klimša přichází s další mocnou softwarovou pomůckou. Dosavadní program "vnější vlivy" byl určen pro základní potřeby revizních techniků. Protože autor sám je revizní technik činný v oboru, má k vylepšování verzí přímý vztah. Proto není velkým překvapením, že jeho produkty jsou žádané, když vycházejí přímo z praxe a nejsou pouze teoretickou představou softwarových tvůrců.

Na druhou stranu musíme říci, že klimšův software postrádá přívětivé uživatelské rozhraní. Je potřeba širší znalost práce s PC. Což většina uživatelů již má a navíc tento drobný nedostatek Klimša bohatě kompenzuje cenou za své produkty.

Tedy stručný úvod o nástroji "Vnější vlivy XP":

Vnější vlivy XP je pro profesionály v oboru určování vnějších vlivů a navíc se zaměřením na energetiku a prostředí s nebezpečím požáru a výbuchu.

Přehledné charakteristiky a informace:

Program vytváří a archivuje protokoly

Po vložení CD do mechaniky se u novějších operačních systémů přímo objeví úvodní instalační dialogové okno. Již zde je patrné, že autor jako programátor nyní nespoléhal na vlastní cit pro design a patrně investoval.

Pokud se otevře uvedené okno na jiném místě obrazovky než potřebujete, máte samozřejmě možnost přesunu okna. Ovšem nepokoušejte se uchopit horní lištu (jak to bývá u téměř všech software). Pro tento účel je vytvořen vpravo nahoře obdélníček, jehož prostřední zelenou ikonu je potřeba uchopit.

Jak nainstalovat.....

Poznámka autora:
Instalujte verzi pro Access, pokud jeho instalaci máte na PC. V opačném případě (kdy Access nemáte) nainstalujte příslušný RunTime a vybranou verzi.

HOTOVO

Po instalaci se objeví na ploše a v MENU Start ikonka právě nainstalovaného programu. O práci s programem vás seznámíme v dalším dílu.

Pokud vás zajímá pořizovací cena....
Software je letošní novinkou, která určitě osloví většinu elektrotechnické populace. Pořizovací cena je 1.200,-Kč (dodavatel není plátce DPH).



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.