Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BVV: Pohled na MSV 2004


Document Actions
BVV: Pohled na MSV 2004
V areálu brněnského výstaviště proběhl ve dnech 20.-24.9.2004 již 46.ročník mezinárodního strojírenského veletrhu. Podívejte se na podrobnější údaje a také na to, co zachytily naše objektivy.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.09.2004
reklama

Hlavním tématem letošního ročníku MSV byla automatizace prezentovaná 3. ročníkem projektu AUTOMATIZACE – měřicí, řídicí, automatizační a regulační technika.

46. ročník MSV nabyl světového významu, svědčí o tom jak vysoká účast zahraničních vystavovatelů, tak i fakt, že letošní strojírenský veletrh je zcela vyprodán. Obsazeny byly všechny pavilony a volné plochy výstaviště, mezi 100 000 návštěvníky převládali odborníci a špičkoví manažeři.
Veletrhy navštívila i celá řada významných osobností z české politické scény a šéfové odborných asociací.

Mohli jsme shlédnout ukázky špičkových technologií, patentů.....

  • navázanými kontakty
  • veletrh skvělou příležitostí k uzavírání obchodů
  • přítomností významných firem z oboru, což jim umožnilo zmapovat konkurenci
  • veletrh vynikajícím zdrojem marketingových informací

Doprovodný program nabídl na čtyřicet odborných konferencí, seminářů a diskusních setkání. V soutěži o nejlepší exponáty byly uděleny Zlaté medaile patnácti špičkovým exponátům, devět na MSV a šest na IMT. Třináct firem získalo nominaci na cenu v nové soutěži AURA 2004 – efektivní veletržní účast.

Na naše některé "momentky" se můžete podívat zde. U většiny z nich naleznete i kontakty a odkazy na souvislosti.

pivovar Starobrno
Závěr dvoudenních přednášek proběhl v prostorách brněnského pivovaru Starobrno. Agentura L.P. elektro domluvila exkurzi továrnou na pivní pochoutky.

iLH
Společnost iLH manželů Hanákových představovala popisovače, tiskárny, laminátory a další pomůcky....

PECO
Výrobní program PECO zahrnuje zdroje svařovacího proudu, svařovací hlavy a kleště, měřící přístroje a řídící a diagnostické přístroje.

Unie elektrotechniků ČR
Historicky první společná expozice Unie elektrotechniků ČR byla právě při konání MSV 2004 v Brně. K této příležitosti byl vydán speciální sborník, který se rozdával zájemcům o "společný tah na branku"....

Elektro Bečov
Český výrobce řadových svorek se na strojírenském veletrhu prezentoval na dvou místech.

Sitel
Společnost Sitel byla tradičně na strojírenském veletrhu nablízku úložnými systémy vedení.

Klauke
Společnost Jiřího Nitsche představovala na strojírenském veletrhu nejobsáhlejší nabídku nářadí pro elektrotechniky.

Seminářům vládnou ženy
Na strojírenském veletrhu se potkaly dvě dámy. Obě zaměřeny stejným směrem. Obě vlastní vzdělávací agentury.

Helukabel
Společnost Helukabel byla k zastižení v expozici pavilonu "Z" a také na semináři L.P. elektro v kongresovém centru.

Solid Team
Představitelé nejsilnějšího elektrotechnického seskupení Solid Team na střední Moravě s dámou v černém se účastnili strojírenského veletrhu na stánku Elektriky.cz.

Kopos Kolín
Populární český výrobce elektroinstalačních materiálů byl k zastižení ve středové části pavilonu "Z".

Lapp kabel
Výrobce nejen flexibilních kabelů se na strojírenském veletrhu blýskl nejen tradičně oranžovou stavbou.

Saltek
Saltek, výrobce přepěťových ochran pravděpodobně jako jediná česká společnost s tímto výrobním programem na strojírenském veletrhu.

Hager Electro
I přes to, že se Hager Electro v pavilonu "Z" již neobjevuje, na odborném semináři L.P. elektro jsme zahlédli usměvavou tvář Pavla Barvíře.

Fulgur
Jedním z vystavovatelů na Celostátním setkání elektrotechniků při MSV byla také společnost Fulgur.

Doprovodný program L.P.elektro
Již se stalo tradicí současně se strojírenským veletrhem očekávat v kongresovém centru vysokou hustotu elektrotechniků. Nebylo tomu jinak ani letos. Kromě hvězdného obsazení přednášejících se objevilo mnoho osobností z řad výrobců.

Otec vyhlášky 50/78sb.
Na našem stánku jsme mohli přivítat i jednoho ze spoluautorů naší známé, tolik diskutované vyhlášky 50.

Cech elektrotechnikov Slovensko
Letos byl jedním ze spoluvystavovatelů CECH SK. Vladimír Kesegh spolu s Evou Dragúňovou hájili barvy elektrotechniků ze sousedního Slovenska.

Zahlcení výpočetní technikou
Redakční stánek "přetékal" počítači! V jeden okamžik dokonce připadalo 1,5 PC na osobu!

Dokonce i premiér Gross přijal Elektrokaps!
Nový redakční Elektrokaps přijal dokonce i premiér ČR! Při návštěvě pavilonu "Z" jej oslovila s úsměvem naše kolegyně Margita Boháčová.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Elektroinstalační krabice do zateplení a montážní deska do zateplení vyráběné v Koposu Kolín přinášejí konkrétní řešení elektroinstalace při dodatečném zateplování fasád, které na trhu chybělo. Více informací o těchto produktech naleznete zde ...
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Univerzálnost a efektivnost, spolu s velmi kompaktním provedením jsou hlavními přednostmi nového programovatelného mikro-PLC Simatic S7-1200 od společnosti Siemens, který lze využít pro široké spektrum aplikací. Čím se odlišuje od předchozích modelů a co nového dokáže nabídnout?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933