Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: CKS#6 Jak to dopadlo a ještě něco navíc (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 1.01.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

CKS#6 Jak to dopadlo a ještě něco navíc


CKS#6 Jak to dopadlo a ještě něco navíc
Předchozí díl popisoval průjezd zbytkem Číny. Nabíjení nebylo vždy pouze o zasunutí vidlic do zásuvek a pořadatel vyhrožoval diskvalifikací. U nás se večer sedí v hospodě a pomlouvá. V Číně se o večerech tancuje a zpívá. Jiří upozorňoval na nakupování reklamních triček s rozsypaným čajem, když nevíte co který nápis znamená. Jirka se svou Teslou překročil 100.000 najetých kilometrů ještě na území Číny. Teploty nad 45°C nebyly žádnou vyjímkou. Jak to dopadá, pokud není napájecí kabel dobře chlazen! Švýcarský tým třikrát boural. A přes Kazachstán, Rusko ... dorazili do Brna ... Jak to vše dopadlo a ještě něco navíc se dozvíte v tomto závěrečném dílu.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 1.01.2018



Brno má šanci být ekologickým bodem republiky. Tedy možná. Elektrické lodě na přehradě jsou velice slušný základ. Skica Tesla model S. Stihli navštívit Maďarsko a Rakousko. Vysázely se stromy. Až neuvěřitelné, že objeli celý svět a v Brně se elektromobily postrácely při pokusu přijet na Brněnskou radnici. Myšlenky Elona Muska v Brně mají plodnou půdu. Hyperloop a robotická auta ... Brno sice neumí posunout nádraží, zakopat tramvaj ..., ale elektromobilita má na radnici hodně příznivců.



Proč se v budoucnu opravdu rozšíří počet nabíjecích míst? Něco o prodeji elektrické energie dalším spotřebitelům. Kolik u nás stojí dobíjení elektromobilu? Jaromír Marušinec popisuje typy nabíječek u nás. Nabíjení a EET.

Závod z Brna pokračoval do Prahy. Německo, Mnichov. Lucern. Itálie. Monako. Monte Carlo. Francie. Andora. Objezd zeměkoule byl neoficiálně za 66 dnů. Španělsko, Barcelona. Trofej za přežití. Po skončení závodu se Jirkovi podařilo Teslu neplánovaně vybít. Stálo ho to 300 euro. V Žilině si všiml, že má poškozenou pneumatiku sady, s kterou objel zeměkouli. Po 55. tisících km.

Co je to destination charger a co Super charger? A ještě máme ChaDeMo ... Jaromír Marušinec do podrobna popisuje, kde se vzala na D1 u Humpolce ta jedinečná nabíjecí stanice všeho elektrického. Díky tomuto bodu lze snadno přejet trasu Brno-Praha i s elektromobilem s standardním dojezdem cca 100km. Proč jsme hovořili o elektromobilním pravěku? V některých zemích je u nabíječek fronta. Jaromír Marušinec popisuje rozdíly mezi jeho Teslou a Teslou Jiřího Vlka. Našemu elektroskepticismu se vyrovnává možná Rusko, Kazachstán, Kanada a střed USA. Jaromír prozradil, kdy se celosvětově zlomí nedůvěra v elektrické pohony.

A tak se přejela elektricky celá planeta!

Více rozhovorů s účastníky naleznete po kliknutí na příslušné jméno:

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.