Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ENERGY BOX monitoruje spotřebu výrobního provozu. Půjčte si jej! (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.06.2020
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ENERGY BOX monitoruje spotřebu výrobního provozu. Půjčte si jej!


ENERGY BOX monitoruje spotřebu výrobního provozu. Půjčte si jej!
Monitorování spotřeby má také jiný význam než zjišťování celkových nákladů všech provozů. Při hospodaření s energií se také díváme na rozložení zátěží do fází, zatížení v čase, hlídání čtvrthodinového minima ... víme, že jde o mnoho proměnných, které se v čase mění a pokud charakter využití budov volí každý nový nájemce jinak, pak je na místě znovu prověřit toky energií. V domácnosti nejde o velké peníze. U průmyslových objektů jde však o poměrně zásadní čísla ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.06.2020



Proč se zabývat sledováním spotřeb?
Vždyť je to výsledkem práce dobrého návrhu projektanta. Ano. Ovšem pokud se neocitneme v prostředí, které nejen projektant neviděl již dlouhou dobu a za provozu se mění charakter odběrů bez toho, čemu lze říct "pod kontrolou". V podobných objektech jsou nezřídka některé části přetížené, jiné předimenzované a v konečném důsledku se navyšuje celkový příkon. Navyšuje příkon, protože je to nejjednodušší. Pohledem delší časové úsečky to však nemusí být ekonomické, jak se na počátku zdálo.

Co vše monitoringem sledujeme?
Jak změníme skutečnost, kdy provozovatel ani netuší "kam, kdy a co teče". Můžeme začít rovnoměrným rozložením zátěží na všechny fáze, využívání vhodného času odběrů, rezervované příkony, kdo energii odebírá, stand-by odběry, schopnost ostrovního režimu a můžeme skončit třeba nakonec u energetického auditu. 

Co lze udělat pro vyrovnání své energetické sítě?
Řešení je několik. Asi nejjednodušší je pozvat specialistu zaměřující se na energetický management. Pokud takové odborníky zaměstnáváte, pak jim vložte do rukou správné nástroje. Jste sám tím, kdo provádí v podnicích analýzy odběrů energie? Navštívili jsme krátce PHOENIX Contact nabízející krátkodobé zápůjčky speciálního ENERGY BOXu, který při analýzách velice pomáhá ... 

SLEDUJTE KRÁTKOU REPORTÁŽ ...

 


Co tedy Energy Box obsahuje?
  • PLCnext, zajišťující sběr a ukládání dat na Proficloud. Tato řídicí jednotka může i vypínat vybrané spotřebiče
  • Měřicí přístroj EMPRO
  • Měřič proudu na principu Rogowského cívky
  • 4G router
  • Připojení na Proficloud po dobu zápůjčky

ENERGY BOX je jednoduchým řešením pro instalaci a získání potřebných informací. Data se odesílají přímo do bezpečného cloudového úložiště. Sadou si analyzujete odběry určitého objektu a po té zjistit, pokud je a jak velký prostor pro snížení nákladů máte. Naměřené výsledky pomohou při následujícím rozhodování pro pořizování systému pro správu energií EMS (Energy Management Systému). Cena zápůjčky včetně instalace je 7.500 Kč za 2 týdny nebo 10.000 Kč za měsíc. Pokud se rozhodnete sadu zakoupit, tuto částku si můžete následně odečíst.

Přehledná infografika zde!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.