Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Cestovatel Marek Polan, jak ho vidím já ...


Document Actions
Cestovatel Marek Polan, jak ho vidím já ...
V minulosti jsme u nás uveřejňovali některé fotografie Marka Polana. Kdysi dávno mě napadlo seznámit ostatní s těmi, kteří jsou svým výkonem pozoruhodní. Požádal jsem Marka, zda by pro Elektriku.cz tu a tam, nezaznamenal "nějakou tu exotickou zásuvku".
Miroslav Minařík, ze dne: 28.10.2006

V minulosti jsme u nás uveřejňovali některé fotografie Marka Polana. Kdysi dávno mě napadlo seznámit ostatní s těmi, kteří jsou svým výkonem pozoruhodní.

Čím je známý ve světě financí?
Marek Polan vystudoval ekonomiku. Proto má také blízko k finančním číslům. Již při studiích založil poradenskou firmu a současně i internetový portál Finance.cz.

Pokud takový projekt založíte v pionýrských dobách minulého tisíciletí, tak na jedné straně jste blázen, snílek, však v případě vaší vytrvalosti a odhodlanosti dosáhnout cíle se podaří.

Kdy řekl dost?
Marek Polan po deseti letech Finance.cz na vrcholu slávy prodal. Pokud se váš život bude skládat ze samých schůzek, telefonátů, transakcí, pak jednou řekne "a dost"! Oženil se a koupil loď.
Loď koupil od jednoho Nizozemce, který mu kladl na srdce, aby na ni dával pozor. A tak dnes, kdy Marek i já máme ženu a dvě dcery, on má na starost o jednu ženu navíc.

¨

Je to právě jeho jachta, která kotví v Karibiku. Dvakrát - třikrát ročně tam přesune celou rodinu a plaví se kolem venezuelských ostrovů. (Pozn. Marek Polan/Marco Polo podobnost čistě náhodná ...)

Odkud jej znám?
Znají se především naše ženy, my jsme se vyskytli " tak nějak mimochodem". Komunikujeme spolu převážně přes Skype. Internetová komunikace má svá přísná pravidla, také však bezesporu své kouzlo.
Protože je Marek často v dalekých končinách, požádal jsem ho, zda by pro Elektriku.cz tu a tam, nezaznamenal "nějakou tu exotickou zásuvku".

Kdysi někdo řekl, že Internet láme hranice
a vzdálenosti. Tento výrok mi došel teprve letos, kdy jsem na Skype viděl jména Minaříková, Piotrovský a Polan. To, že Alena byla doma, Milan Piotrovský v Bohunicích jsem věděl, ale že je Marek Polan na jachtě připojen ve venezuelském přístavu přes Wi-Fi mě opravdu nenapadlo. Tenkrát poprvé poslal Elektrice.cz exkluzivní rychlostí foto místní elektroinstalace!

Co je opravdu důležité vědět?!
Pokud se člověk dostane tak daleko, že má opravdu možnost porovnávat světy, tak se mu jeho původní náhled na vlastní existenci změní. Finance a přátele mění svůj původní význam. Vzrůstá touha svůj poznatek předat dalším. Toho, koho nenaplňuje pocit z vhozené bankovky do kasičky v kostele, často napadají jiné cesty pomoci.

Asi bych neuvažoval jinak, když si uvědomím, v kterých opakovaných volbách skončí můj finanční příspěvek.

Marek Polan vytvořil projekt pro děti dětských domovů. Výnosy, které přinese prodej jeho výpravné knihy "Ve stínu plachet" putují bezpečně dětem.

Marek Polan ve svých 34 létech došel ve svém poznání opravdu hodně daleko. A co je na tom pro mnohé zdrcující? Že se neprofiluje ani jako politická hvězda, jako finančně zajištěný, ani jako ten, kdo toho hodně ví, ...
... tuším však, že nic ze jmenovaného mu opravdu nechybí ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933