Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Certifikace EPS-současný stav na trhu v ČR (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.01.2003
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Certifikace EPS-současný stav na trhu v ČR


Na začátku letošního roku vyšel na stránkách cechu EPS zajímavý příspěvek.
Radek Kaisler, ze dne: 10.01.2003

Výkonný tajemník cechu EPS Václav Levíček se v dokumentu (na který uvádíme odkaz) zabývá historií legislativy systému EPS, dále pokračuje výkladem jednotlivých certifikátů, vydávaných instituty ČR s účelem jejich vydání a závěru vyzdvihuje přednosti instalace EPS s udáním statistických údajů.

 

 

Dokument je k přečtení zde.

.

 

 

.

.

.

 

 

Co je Cech EPS České republiky

 

Cech elektrické požární signalizace České republiky, vznikl v roce 1992. Je živnostenské společenstvo založené na základě zákona č. 83/1990 Sb. jako sdružení právnických a fyzických osob, podnikajících v oblasti výroby, montáže, projekce, revize, servisu, obchodu a poradenství elektrické požární signalizace. V souladu se zákonnou úpravou a stanovami cechu podporuje společné zájmy podnikatelů v oblasti EPS a přispívá k řádnému provozování činností v tomto oboru. Podle uvedeného zákona získal cech svou registrací právní subjektivitu.

 

Cech EPS je kolektivním členem Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm (AGA). Cech spolupracuje s AGA zejména v oblasti legislativy, kvalifikace, vzdělávání a odborné způsobilosti členů a v oblasti zahraničních vztahů. Úzce spolupracuje také s MV – Ředitelstvím Hasičského záchranného sboru ČR, ČAP, ČSNI, PAVÚS, NBÚ a s jinými organizacemi zabývajícími se návaznou problematikou (SHZ, EZS apod.).

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.