Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BVV: Soustředěná prezentace klíčových odvětví průmyslu


Document Actions
BVV: Soustředěná prezentace klíčových odvětví průmyslu
Na úspěch minulého ročníku by měl navázat MSV 2011, který se uskuteční v ještě příznivějších ekonomických podmínkách. O tom, že MSV není jen o strojírenství, ale budou zde mít silné zastoupení elektrotechnika, elektronika, automatizace, měřící technika a nebudou chybět ani průmyslové řídicí systémy se dočtete zde ...
Jiří Erlebach, ze dne: 14.04.2011

Na úspěch minulého ročníku by měl navázat MSV 2011, který se uskuteční v ještě příznivějších ekonomických podmínkách. Objem nových zakázek českého průmyslu v prosinci 2010 meziročně stoupl o 11,5%, v případě exportních zakázek dokonce o 14%. V České republice i okolních zemí se očekává růst HDP. Po investičním půstu odborníci předpokládají hlad po nových technologiích, které by výrobním firmám umožnily včas naskočit do rozjíždějícího se vlaku ekonomiky. Právě ty by měl představit nadcházející Mezinárodní strojírenský veletrh.

Nabídka bude opět rozdělena do oborových celků, které zvýší přehlednost a usnadní orientaci odborných návštěvníků. Tradičně nejvyšší účast se očekává v oboru kovoobráběcí a tvářecí stroje, nářadí, povrchové a tepelné úpravy, svářecí stroje. MSV Brno termínově navazuje na veletrh EMO Hannover, který proběhne od 19. do 24. září 2011. Vystavovatelé už nejsou nijak omezeni v prezentaci strojních exponátů, takže zajímavé novinky mohou putovat z Hannoveru přímo na brněnské výstaviště, aby jejich přednosti ocenili zdejší zákazníci.

MSV samozřejmě není jen o strojírenství. Tradičně silné zastoupení zde má elektrotechnika, elektronika, automatizace a měřící technika, nechybí ani průmyslové řídicí systémy. K nosným oborům dále patří materiály a komponenty pro strojírenství a energetika.

Do popředí se dostane v poslední době často skloňovaná problematika materiálové a energetické efektivnosti průmyslové výroby. Vystavovatelé nabídnou nová řešení, která vedou k úsporám ve spotřebě energie a materiálů a tím ke zvýšení konkurenceschopnosti. "Bez úsporných řešení a optimalizace výrobních procesů se dnes firmy na trhu obtížně prosazují. Toto téma je pro účastníky veletrhu klíčové, věnujeme se mu dlouhodobě a budeme se k němu dále vracet i v odborném doprovodném programu," informoval ředitel MSV ing. Jiří Rousek.

K velmi perspektivním a dynamickým odvětvím českého a středoevropského průmyslu patří také výroba a zpracování plastů. Významná prezentace strojů a technologií pro plastikářský průmysl v regionu se odehrává právě na MSV, v rámci oborového celku plasty, gumárenství a chemie. Vzhledem k růstu automobilového a elektrotechnického průmyslu jako hlavních odběratelů lze v letošním roce očekávat zvýšenou poptávku po plastikářských technologiích a také silnější účast vystavovatelů tohoto oboru na MSV 2011.

Moderní výroba se dnes neobejde bez logistických procesů, které snižují náklady a zvyšují konkurenceschopnost. Komplexní nabídka výrobků, technologií a služeb pro efektivní tok zboží se v Brně prezentuje vždy v lichých letech na Mezinárodním veletrhu dopravy a logistiky Transport a Logistika, který se koná společně s MSV. Letos proběhne v termínu 3. až 7. října již šestý ročník a ukáže poslední trendy. Nejsilnější branží se zřejmě opět stane manipulační technika, ale chybět nebude ani průmyslové balení, vybavení skladů nebo kolejová vozidla. Prezentace logistických řešení pro různá průmyslová odvětví bude nepochybně atraktivní také pro účastníky MSV.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933