Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BVV: Podnikatelský inkubátor a Incomingová mise na MSV 2009


Document Actions
BVV: Podnikatelský inkubátor a Incomingová mise na MSV 2009
Jste česká firma se zájmem o export, ale nemáte bohaté či dokonce žádné zkušenosti s účastí na zahraničních veletrzích? Pak by jste si neměli nechat ujít projekt Ministerstva průmyslu a obchodu, které pomůže tyto zkušenosti získat. Více zde ...
Jiří Erlebach, ze dne: 11.09.2009


Jednou z hlavních rolí Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně a mezinárodního veletrhu Transport a Logistika (14. – 18.9.2009) je podpora exportu. V tomto směru letošní ročník těchto veletrhů rozhodně nezklame. Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR zahrnulo tyto veletrhy do seznamu podporovaných tuzemských veletrhů pro české exportéry na rok 2009, který se týká projektů "Podnikatelský inkubátor" a "Incomingová mise".

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně patří mezi akce na světové úrovni, které svým významem přesahují hranice ČR a okolních zemí střední Evropy. Představuje reprezentativní oborovou nabídku zboží a služeb a umožňuje setkávání se zahraničními návštěvníky, zahraničními vystavovateli a potencionálními obchodními partnery. Účast na něm poskytuje českým firmám exportní možnosti a jejich prezentace je pro ně v porovnání se zahraničím méně nákladná. Státní podpora proexportních aktivit na veletrzích v České republice umožňuje dosažení vysoké efektivity s minimální výší vynakládaných finančních prostředků. Aktivitami této podpory jsou takzvaně Incomingové mise a Inkubátor, což jsou expozice pro začínající exportéry.

Inkubátor - expozice pro začínající exportéry
Cílem projektu je profesionalizace prezentace českých začínajících exportérů a jejich podpora. Ministerstvo průmyslu a obchodu chce umožnit začínajícím českým firmám se zájmem o export z řad malých a středních podniků získání zkušeností ve společné expozici pro budoucí účast na zahraničních veletrzích. Firmám poskytne pronájem výstavní plochy, stavbu stánku včetně technického zázemí, grafiky a vybavení (stánek do 50 m², kdy na 1 vystavovatele připadá max. 6 m² plochy). Součástí balíčku je také registrační poplatek za vystavovatele, základní zápis do veletržního katalogu, hosteska a další servis.
Smluvním partnerem MPO a současně i realizátorem Inkubátoru na MSV 2009 byla schválena Českomoravská elektrotechnická asociace a pro mezinárodní veletrh Transport a Logistika 2009 je to Svaz spedice a logistiky.

Incomingová mise
Úkolem Incomingové mise je podpora vývozu českých firem do zahraničí, prezentace českých firem, akvizice investorů. Spočívá v realizaci obchodních schůzek mezi členy obchodní mise a zástupci českých firem, akvizici potencionálních investorů, společných jednáních s představiteli svazů, asociací, semináře, workshop, zajištění návštěv ve výrobních prostorách firem. Oslovit hodlá zejména obchodníky, instituce, funkcionáře s rozhodovací pravomocí, velkoodběratele, dovozce a nákupčí.

Samotnou realizaci této proexportní aktivity na tuzemském veletrhu bude zabezpečovat vybraný odborný partner ve spolupráci s MPO a příslušnou veletržní správou. Smluvním partnerem pro zajištěním Incomingové mise na MSV Brno byl schválen Svaz strojírenské technologie.

V případě dotazů ohledně projektu Podnikatelský inkubátor a Incomingová mise lze využít kontakt:
Ing. Alexandra Staňková, stankova@mpo.cz, tel. 224 852 453.

Více informací na www.bvv.cz/msv

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933