Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

BVV: Kdo si letos odnese zlaté medaile?


Document Actions
BVV: Kdo si letos odnese zlaté medaile?
Během jubilejního Mezinárodního strojírenského veletrhu budou opět hodnoceny vystavované exponáty. Jak se lze registrovat, co je cílem hodnocení exponátů a co samotné ocenění výrobků přinese jejich výrobcům? Odpovědi a přehled loňských oceněných exponátů naleznete zde...!
Jiří Erlebach, ze dne: 1.09.2008

Zlaté medaile na jubilejním MSV
V rámci jubilejního 50. mezinárodním strojírenském veletrhu budou odbornou hodnotitelskou komisí v čele s proděkanem Fakulty strojního inženýrství VUT v Brně Radkem Knoflíčkem opět hodnoceny vystavené exponáty a udělovány prestižní ocenění Zlatá medaile.

„Zájem o účast firem v odborných soutěžích a zájem o prestižní ocenění obecně stoupá. Není divu, protože získání jakéhokoli kladného hodnocení produktů či firmy samotné zvyšuje její prestiž, zájem potenciálních klientů a medializaci. To jsou neocenitelné benefity, které podporuje také náš projekt cen Zlatá medaile,“ komentuje Ing. Jiří Rousek, obchodní ředitel skupiny MSV a IMT.

Cílem hodnocení exponátů je upozornit odbornou veřejnost i média na to nejzajímavější, co v současné době trh nabízí, a usnadnit novým perspektivním produktům vstup na české i zahraniční trhy. Vzhledem k dlouholeté tradici soutěže se Zlaté medaile staly skutečně prestižní záležitostí, která může být pro nově uváděný produkt velkým benefitem.

Soutěž je určena pro exponáty prezentované na mezinárodním strojírenském veletrhu MSV a mezinárodním veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT, které jsou svými parametry srovnatelné se světovou úrovní a určují trend vývoje ve svém oboru. Do soutěže mohou exponáty přihlásit sami vystavovatelé již nyní a lze přihlásit rovněž exponáty, které již byly oceněny na jiných výstavách nebo v jiných soutěžích. Pochopitelné je, že Zlatá medaile může být v Brně jednomu exponátu udělena pouze jednou.

Nejlepší exponáty minulého ročníku

  • Společnost ŽĎAS a.s., Žďár nad Sázavou získala medaili za hydraulické nůžky na šrot CNS 1100-100-CV2, unikátní zařízení integrující funkce stříhání a paketování obtížně deformovatelného šrotu velkých rozměrů.
  • Strojírna TYC s.r.o., Mýto v soutěži uspěla s exponátem obráběcí centrum s pojízdným příčníkem FDPC250/9 CNC. Stroj pro obrábění rozměrných obrobků, především forem, svým vybavením umožňuje frézování, vrtání i řezání včetně frézování závitů. Má souvisle řízené osy X,Y,Z a umožňuje lineární a kruhovou interpolaci.
  • Třetí oceněný výrobek přihlásila firma TRIMILL, a. s., Zlín. Vertikální obráběcí centrum TRIMILL VU 2313 je pětiosé vysokorychlostní zařízení s vysokým výkonem, tuhostí celku a s vysokou přesností obrábění. Je určeno pro aplikace v automobilovém, leteckém a plastikářském průmyslu.
  • Další medaili MSV 2007 obdržel stroj DMU 40 monoBLOCK německého výrobce DECKEL MAHO Pfronten GmbH a vystavovatele DECKEL MAHO GILDEMEISTER Czech s. r. o. Univerzální centrum umožňuje obrábění v pěti osách náročných dílů v oborech medicínské techniky a letectví. Nachází uplatnění i v tradiční výrobě forem a nástrojů.
  • V kategorii materiály a komponenty pro strojírenství zabodoval teleskopický kuličkový šroub společnosti Kuličkové šrouby Kuřim, a. s. Jedná se o sestavu tří vzájemně zašroubovaných kuličkových šroubů, jejichž matice plní navíc i funkci ložiska. Unikátní systém vzájemných vazeb zajišťuje současné otáčení všech kuličkových šroubů, čímž se dosahuje vysokých rychlostí posuvu s velkou silou, tuhostí a samosvorností.
  • Z kategorie energetika a silnoproudá elektrotechnika byl vybrán frekvenční měnič Sinamics G120D německého výrobce Siemens AG a vystavovatele Siemens s.r.o., Praha. Je určen pro řízení asynchronních motorů v otevřené i uzavřené smyčce. Uplatní se v různých oblastech průmyslu, typickými aplikacemi jsou náročné distribuované pohony. Výraznou předností je zabudovaná technologie bezpečnostních funkcí, nízká energetická náročnost a komunikace s nadřazeným systémem po sběrnici Profibus či Profinet.
  • Mezi vítěznou desítku se probojoval také výrobek slovenské společnosti Soft & Control Technology, s. r. o., Košice. Univerzální telemetrický GSM bateriový systém UKI 4 se senzory vyniká extrémně dlouhou výdrží autonomního napájení. Unikátní je řešení založené na pokročilém power managementu. Vyniká vysokou spolehlivostí v extrémních klimatických podmínkách. Své užitné vlastnosti systém prokázal v aplikaci pro Slovenský plynárenský podnik (síť 4.000 GSM modulů).
  • Poslední tři Zlaté medaile byly uděleny v kategorii elektronika, automatizace a měřicí technika. Faro Laser Scanner LS vyrábí německá firma FARO EUROPE Gm-bH&Co.KG, Korntal-Münchingen a prezentovala ho společnost Prima Bilavčík, s.r.o., Uherský Brod. Oceněný laser představuje novou technologii ve skenování prostoru. Rozmítáním laserového paprsku je vytvářen dvojrozměrný digitální model okolního prostředí až do vzdálenosti 80 metrů s milimetrovou přesností. Přídavné zařízení umožňuje vytvářet barevný obraz prostoru. Laser nalezne uplatnění v průmyslu, architektuře, archeologii i kriminalistice.
  • Představitelé firmy MESING, spol. s r.o., Brno převzali cenu za automat pro kontrolu povrchových vad - jedinečné zařízení pro zjišťování vad výrobků s vysokými požadavky na kvalitu povrchu. Originální měřicí metoda je založena na odrazu a rozptylu laserového paprsku.
  • Desátá Zlatá medaile MSV 2007 zdobí průmyslový videoskop IPLEX FX britského výrobce OLYMPUS KEYMED GROUP Ltd., vystavovatelem je OLYMPUS C&s, spol. s r.o., PRAHA. Jde o unikátní přístroj pro optické zkoumání obtížně dostupných míst. Inovační kompaktní řešení videoskopu v přenosném provedení obsahuje optickou snímací, zobrazovací a řídící jednotku. Osvětlení bílými diodami LED s miniaturním snímačem CCD na dálkově ovladatelném přívodu umožňuje černobílý i barevný záznam statického i pohyblivého obrazu s rozlišením 1024x768 bodů.

Kontaktní osoba pro přihlašování exponátů: Gabriela Sochnová, tel.: +420 541 152 716, +420 602 787 311, e-mail: gsochnova@bvv.cz

Více informací na www.bvv.cz/msv

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933