Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BURGHART: Zapuštěné zásuvkové systémy


Document Actions
BURGHART: Zapuštěné zásuvkové systémy
Navrhujete nebo dokončujete elektroinstalaci v rozlehlých prostorách a přemýšlíte nad vhodným typem zásuvek? Ne všude se hodí běžné podomítkové nebo nástěnné řešení. Zásuvky v podlahách mají také své kouzlo, jen o nich vědět. Podívejte se na stručnou recenzi útlého technického datasheetu firmy Burghart, který se věnuje právě těmto elektroinstalačním prvkům.
Miroslav Minařík, ze dne: 10.04.2015
reklama


Investory často opomíjeným prvkem jsou bezesporu připojovací koncové body. Na některých instalacích můžeme vidět různé kombinace běžných zásuvek v naprosto nevhodném krytí. Pokud se zeptáte, proč volili takové řešení, odpovědí bývá často: "A jak jinak?".



Sám říkám, že není třeba nic vymýšlet. Vše je už vynalezeno, vyrobeno a někde to leží a čeká na nás. A tak je tomu i v případě zapuštěných zásuvek. Podívejme se na řešení firmy Burghart.

 
Pro větší náhled klikněte!

Umístění zásuvek (data, nn) je dnes stále důležitější. Přístrojů a zařízení závislých na faktoru energie a dat je stále více. Přičemž investoři si zakládají na "neviditelnosti" infrastruktury, respektive technické sítě a přípojná místa by měla narušovat vzhled interiéru co nejméně.

A tak si pozorné oko všimne dobře ukrytých míst v různých autosalónech, obchodních, sportovních nebo třeba letištních  halách. Ovšem podobná potřeba je i v průmyslových prostředích. Burghart v útlém technickém sešitě nabízí několik typů podlažních zásuvek.


Pro větší náhled klikněte!

Co můžeme očekávat?
Nejde o žádný tříkilový katalog, ale o skutečně tenký datasheet. Ovšem vybrat si z něj může opravdu mnoho investorů. Najdeme v něm:
  • podlahové zásuvky s výklopným víkem
  • zapuštěné podlahové zásuvky se šroubovacím víkem a výsuvnou trubkou
  • výsuvné moduly se zásuvkami a rozbočovače
U jednotlivých detailů produktů nalezneme fotografii, okótovanou perokresbu, popis použití a popis výzbroje. Burghart má české a slovenské zastoupení, takže s technickou podporou a dodávkami není problém.

Koho tento sortiment osloví?

Určitě projektanta, který řeší způsob umístění zásuvek. A hned po projektantovi to bude realizátor, který řeší neřešené prvky projektu až na místě.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
EROCOMM spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Pravděpodobně nejobsáhlejší katalog možností jak uložit vedení do podlahy. Letošní produkce sloučené značky OBO Bettermann a Ackermann se jeví jako nejkompletnější nabídka kterou můžeme na našem trhu potkat ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pokud vidíme klubko ohebných husích krků, tak vězte, že nemají všechny značky stejné vlastnosti. Některé jsou více odolné, některé méně, ale to není všechno! Cenový rozdíl není pouze v použité hmotě, ale také v konstrukci. A tam bývá často "zakopaný pes" ...
Máte představu, jak navrhnout konstrukci podlahového systému? Víte, z jakých částí se skládá? Víte, s jakými variantami lze počítat? Pokud hledáte přehledný útlý sešit, ve kterém není nic zbytečného, čtěte tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933