Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: BURGHART: Zapuštěné zásuvkové systémy (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 10.04.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

BURGHART: Zapuštěné zásuvkové systémy


BURGHART: Zapuštěné zásuvkové systémy
Navrhujete nebo dokončujete elektroinstalaci v rozlehlých prostorách a přemýšlíte nad vhodným typem zásuvek? Ne všude se hodí běžné podomítkové nebo nástěnné řešení. Zásuvky v podlahách mají také své kouzlo, jen o nich vědět. Podívejte se na stručnou recenzi útlého technického datasheetu firmy Burghart, který se věnuje právě těmto elektroinstalačním prvkům.
Miroslav Minařík, ze dne: 10.04.2015



Investory často opomíjeným prvkem jsou bezesporu připojovací koncové body. Na některých instalacích můžeme vidět různé kombinace běžných zásuvek v naprosto nevhodném krytí. Pokud se zeptáte, proč volili takové řešení, odpovědí bývá často: "A jak jinak?".



Sám říkám, že není třeba nic vymýšlet. Vše je už vynalezeno, vyrobeno a někde to leží a čeká na nás. A tak je tomu i v případě zapuštěných zásuvek. Podívejme se na řešení firmy Burghart.

 
Pro větší náhled klikněte!

Umístění zásuvek (data, nn) je dnes stále důležitější. Přístrojů a zařízení závislých na faktoru energie a dat je stále více. Přičemž investoři si zakládají na "neviditelnosti" infrastruktury, respektive technické sítě a přípojná místa by měla narušovat vzhled interiéru co nejméně.

A tak si pozorné oko všimne dobře ukrytých míst v různých autosalónech, obchodních, sportovních nebo třeba letištních  halách. Ovšem podobná potřeba je i v průmyslových prostředích. Burghart v útlém technickém sešitě nabízí několik typů podlažních zásuvek.


Pro větší náhled klikněte!

Co můžeme očekávat?
Nejde o žádný tříkilový katalog, ale o skutečně tenký datasheet. Ovšem vybrat si z něj může opravdu mnoho investorů. Najdeme v něm:
  • podlahové zásuvky s výklopným víkem
  • zapuštěné podlahové zásuvky se šroubovacím víkem a výsuvnou trubkou
  • výsuvné moduly se zásuvkami a rozbočovače
U jednotlivých detailů produktů nalezneme fotografii, okótovanou perokresbu, popis použití a popis výzbroje. Burghart má české a slovenské zastoupení, takže s technickou podporou a dodávkami není problém.

Koho tento sortiment osloví?

Určitě projektanta, který řeší způsob umístění zásuvek. A hned po projektantovi to bude realizátor, který řeší neřešené prvky projektu až na místě.
TEXT Z OBLASTÍ
  • Materiály nn
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
EROCOMM spol. s r.o. - Keteňská 1320, Praha 9 - Horní Počernice - 326 910 950 - info@erocomm.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.