Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy, Komentáře

Seminár ILPC už aj na Slovensku

  • 5.07.2005
Seminár ILPC už aj na Slovensku
Firma DEHN + SÖHNE sa rozhodla investovať do zvýšenia technického povedomia u odbornej verejnosti s jasným cieľom, pre naše výrobky sa rozhodujú montážne firmy a investori na základe dlhoročných skúseností s kvalitou výrobkou a na základe celkovej koncepcie ochrany pred bleskom....

EŽS na výroční schůzi o UE ČR!

  • 7.03.2005
EŽS na výroční schůzi o UE ČR!
Mistr společenstva Milan Bureš informoval o aktuálním dění v loni založené Unii elektrotechniků ČR. Přednesl poslední plánované vize a záměry EŽS Brno. Ke slovu se také dostali někteří hosté....

Pendolino - Nenastupujte, zkušební jízda!

  • 19.11.2004
Pendolino - Nenastupujte, zkušební jízda!
Jak jsme se vezli při testování Pendolina. Jak takový vlak vypadá? Jakou má spotřebu takový rychlovlak? Jaké napětí a frekvenci potřebuje? Podívejte se s námi do útrob Pendolina!

Olomoucká tradice

  • 10.11.2004
Olomoucká tradice
Olomouc měla vždy velmi zajímavé elektrotechnické akce. Jednou z nich je bezesporu konference elektrotechniků, která byla již devatenáctá v pořadí.

Zásuvka obojživelník je tu!

  • 21.10.2004
Zásuvka obojživelník je tu!
Obojživelná zásuvka s ochranným systémem "kolík i Schuko" je na světě! Kdo z dodavatelů zásuvek na český trh bude první dodavatel? Nač se nyní budou obchodníci z BAU vymlouvat nyní?

OPEN DAY - OSRAM Praha

  • 15.10.2004
OPEN DAY - OSRAM Praha
V souvislosti se změnou sídla proběhl v pondělí 11.10.2004 Open day firmy OSRAM v Praze a otevření nových kancelářských prostor v budově "Kodaňská Office Center".

Krátce z londýnské výstavy 100% design!

  • 4.10.2004
Krátce z londýnské výstavy 100% design!
Název 100% design je britská výstava zaměřena na návrhářské konstrukce ve stavebním průmyslu a vybavení budov a domácností. Tato událost má za cíl spojovat mladé designery se světovými výrobci, kteří pátrají po nových myšlenkách a talentech. Krátký komentář přinášíme z vlastních zdrojů....

Protest proti diskriminaci revizních techniků

  • 4.06.2004
Protest proti diskriminaci revizních techniků
Některé pověřené subjekty ohrožují živnostenská postavení stávajících osvědčení. Nátlakově si za mnohatisícové prostředky vynucují přezkoušení, jakož i prostředky za opakovaná přezkoušení po neúspěšné zkoušce a často za zbytečná a někdy nekvalitní školení, kterými podmiňují vydání nových osvědčení stávajícím subjektům s mnohaletou bezproblémovou praxí.

Nový rok 2004

  • 1.01.2004
Nový rok 2004
Vážení čtenáři, kolegové, kamarádi, příznivci, přátelé, opět je za námi rok práce v elektrotechnice. Všem bychom chtěli popřát do Nového roku vše dobré. Aby vás choroby a úrazy obcházely. Aby se vám špatné a nečestné události vyhýbaly.

Kde je ITI Brno? (2003)

  • 6.10.2003
Kde je ITI Brno? (2003)
Odchod institutu od inspektorátu nebyl pro mnohé zasvěcené žádným překvapením. Kam se podělo brněnské ITI? Jak se má? Lépe nebo hůře? Kde jej nyní nalezneme? Zapište si novou adresu!

Cestovní návod ITI Brno

  • 4.10.2003
Cestovní návod ITI Brno
Jednoduchý cestovní návod jak se dostat k novému působišti Institutu technické inspekce pobočky Brno. Stačí pouze základní smysl pro orientaci. Vytiskněte si tuto mapku!

Elektrikáři a etický kodex

  • 5.08.2003
Elektrikáři a etický kodex
"Se dějí na tom světě ale věci! Prý etický kodex! My makáme a oni si vymýšlí etický kodex!" O tom, že se žádná etika nedodržuje se s mnohými shodneme. Jediné, před čím někteří "podnikatelé" mají respekt je kriminál.....

Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR

  • 27.08.2002
Vyhrocená situace sjednocování cechů ČR
Situace ve sjednocování našich celků se po materiálech, které jste společně s pozvánkou na 21. 8. dostali značně vyhrotila. Jednání 21. 8. se bohužel, z důvodů povodní nekonalo.

Nová pobočka Schracku v brněnské Slatině.

  • 9.07.2002
Nová pobočka Schracku v brněnské Slatině.
Víte kam se přesouvá k 22.7.2002 brněnský Schrack se svým skladem? Víte co zajímavého je jen pár metrů od nové provozovny?
FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933