Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: BRILUM: Svítidlo veřejného osvětlení Acron (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.01.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

BRILUM: Svítidlo veřejného osvětlení Acron


BRILUM: Svítidlo veřejného osvětlení Acron
Nová pouliční svítidla ACRON byla našim reportérům představena zástupcem společnosti BRILUM na Elektrofestu 2009. Dle výrobce jde o progresivní konstrukční řešení, které je výsledkem návrhářského snažení kolektivu vědců varšavského vysokého učení technického a konstruktérů závodu ELGO ...
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.01.2010

Provedení...
Korpus svítidel ACRON je vyroben z vysokotlakého hliníkového odlitku a je ošetřen práškovou barvou, což mu zajišťuje zvýšenou odolnost proti korozi, mechanickým i atmosférickým vlivům. Jsou vybavená polyuretanových těsněním i filtrem na vyrovnání tlaku mezi vnitřkem svítidla a okolím, takže jsou chráněna před pronikáním nečistot, prachu, vlhkosti a splňují IP66.
Elektricky leštěný reflektor je lisován z hliníku s nejvyšší čistotou (99,9%). Optická soustava je zakryta stínidlem z polykarbonátu nebo tvrzeného skla. Tyto materiály jsou odolné proti mechanickým nárazům (IK10) a působení UV záření.

Vlastnosti...
Svítidla ACRON jsou určená pro vysokotlaké sodíkové nebo metalhalogenové lampy s výkonem 150 až 250W, s možností osazení reduktory výkonu či detektory stmívání.
Podstatnou předností je možnost změny tvaru světelného svazku pomocí tří nezávislých regulací a umožnit tak optimálnější využití osvícení při různých šířkách ulic a odlišné poloze svítidla ve vztahu k vozovce:

Údržba...
Při konstrukci svítidel ACRON byla věnována pozornost i zajištění bezpečnosti a jednoduchosti provádění úkonů v rámci údržby. Po uvolnění snadno přístupné příchytky v přední části lze získat přístup do vnitřní části svítidla a po odklopení horní části korpusu se automaticky provede odpojení napájení. Údržbu jde snadno provádět přímo na sloupu bez nutnosti demontáže svítidel, díky jednoduchému vysunutí panelu s veškerou elektrickou výstrojí (pouze se povolí dva křídlové vruty).

Shrnutí v bodech na závěr:


Pokud jste z oboru a máte zájem o další informace, můžete si o ně zažádat níže přiloženým formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.