Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: BŘECLAV: Poohlédnutí za jarním seminářem elektrikářů. (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 25.05.2007
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

BŘECLAV: Poohlédnutí za jarním seminářem elektrikářů.


BŘECLAV: Poohlédnutí za jarním seminářem elektrikářů.
To, co se dělo první květnový týden v Břeclavi se dozvíte v tomto krátkém sdělení. Kromě přednášek jsem navštívil i břeclavského elektromontážního lídra a hovořil v pozdním pátečním odpoledni se zaměstnancem, který má ve zvyku odcházet poslední. S ředitelem.
Miroslav Minařík, ze dne: 25.05.2007

V prvním zkráceném květnovém týdnu se pořádal v Břeclavi Jarní seminář elektro 2007, který pořádal tradičně místní elektrotechnický cech. Letos mohli účastníci vyslechnou přednášku Petra Marinče o Zákoně 309/2006 Sb. "Zajištění podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci",  Jiřího Kutáče, který hovořil o použití nové ČSN EN 62 305 v projektech, montážích a revizích. To, co zajímá revizní techniky vždy, je přednáška o praktickém užití měřicích přístrojů v praxi. Proto závěrečné sdělení Leoše Koupého o přístrojích Illko bylo opět vítané.

V přisálí přednášek jsem zastihl obchodní zástupce Hensel a ABB EPJ. U Henselu byly novinkou instalační krabice pro povrchovou montáž. S krytím IP67 a druhý typ do prostředí s nebezpečím výbuchu. ABB EPJ prezentovalo nový E-GON a byl k dispozici nový objemný katalog kompletního sortimentu 2007.

Vyhledávejte lidi, kteří na vás budou působit pozitivně ... říká hodně různých pouček, a tak cestou zpět jsem se zastavil u ředitele RGV Lubomíra Nevělíka abych v rychlosti zjistil novinky a změny.

... letošní jarní přednášky nám nevyšly tak, jak jsme předpokládali. Příště budeme muset vybrat vhodnější termín a skladbu informací ... řekl muž, jenž stojí v pozadí cechovních činností na jednom z důležitých míst.

Připomněl jsem si, že je cech týmovou prací, svou konstrukcí podobnou běžné komerční firmě. I cech musí mít plán a cíle, plnění a ohodnocení. Bez vize a motivace se neuskutečňují žádné činy. Toto pravidlo platí obecně a všude. Proto je činnost pro odborný cech opravdu náročnou. Kromě odbornosti v elektrotechnice si musí vůdčí osobnosti přisvojit také základní pravidla managementu, obchodních a komunikačních dovedností ...

A co nového ve společnosti RGV?
Akciová společnost RGV je elektrotechnickým lídrem na Břeclavsku a zaměřuje se především na realizace silnoproudých sítí. Tedy část od elektrárny po elektroměry koncových odběratelů. Podrobný přehled činností naleznete zde ... Vedle certifikátů ISO 9001 se objevilo nové osvědčení o bezpečnostní prověrce (zde ...). Z historie realizovaných prací lze jednoduše odvodit míru odbornosti a celkovou bonitu společnosti, což je v případě RGV velice pozitivní informace.

Odjíždím z Břeclavi jako obvykle pln nových informací, které v budoucnu ovlivní obsah tohoto portálu.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.