Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Blitz Planer od Dehn+Söhne (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.12.2001
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Blitz Planer od Dehn+Söhne


Zajímavé tlusté počteníčko o produktech Dehn a jejich zapojení, sice v němčině, ale kniha neopustí redakci!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.12.2001

dehn 

Při jedné z posledních návštěv Dehn+Söhne v Praze jsem si povšiml objemnějšího vydání s titulkem Blitz Planer. Po zběžném prolistování jsem zjistil, že tato publikace obsahuje podrobné popisy včetně zapojení nesčetných možností použití ochrany před přepětím. Jediné co trošku snižuje potěšení z tolika informací je německý jazyk.

Tuto knihu v jazyce českém určitě neočekávejme, protože popisuje problematiku včetně návaznosti na německé DIN a VDE. Ovšem určitě se Vám části knihy dostanou na stůl ve formě přeložených dílů Ing.Rousem s poznámkami k platným ČSN.

V knize naleznete sice německý popis, ovšem s kvalitní fotodokumentací různých detailů. Např. ukázka efektivního odstínění budovy, podrobně popsané principy vnější ochrany před bleskem, schématické i názorné ukázky použití produktu Dehn+Söhne v praxi formou zdařilých perokreseb. Řešení i zdánlivých maličkostí prozrazuje, jak se tato firma věnuje této oblasti elektrotechniky.

Už jsem si odvykl notorickému sbírání letáku bez povšimnutí jakou vlastně nesou užitnou hodnotu. Často se mi stává, že zdánlivě nevzhledná čtvrtka papíru může mít pro mne větší užitek než objemná kniha na křídovém papíře. Uvedená publikace je sice na kvalitním materiálu a je objemná, ale už má u nás své místo v knihovně. Není sice určená pro český trh a výtisků, které se v ČR objevily není mnoho, ale pokud máte dobrý vztah s lidmi od Dehnů, určitě si zkuste o ni říct. Možná ještě nějaká bude. (Nemusíte to na nás říct, že jsme to byli zrovna my, kteří...)

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o. - Pod Višňovkou 1661/33, Praha 4 - 222 998 880 - info@dehn.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.