Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: BONEGA: Novinka: Signalizace poruchy pomocí středové polohy páčky nyní i u klasických jističů řady P-E-P (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 22.12.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

BONEGA: Novinka: Signalizace poruchy pomocí středové polohy páčky nyní i u klasických jističů řady P-E-P


BONEGA: Novinka: Signalizace poruchy pomocí středové polohy páčky nyní i u klasických jističů řady P-E-P
Jednou z mnoha inovací u jističů DPN a dalších nových přístrojů BONEGA byla signalizace poruchy pomocí středové polohy páčky. Nyní firma BONEGA tuto velmi praktickou funkci zavedla do prodeje i u klasických jističů BONEGA P-E-P. Více zde ...
Komerční sdělení, ze dne: 22.12.2010

 

Jednou z mnoha inovací u jističů DPN a dalších nových přístrojů BONEGA byla signalizace poruchy pomocí středové polohy páčky. Nyní firma BONEGA tuto velmi praktickou funkci zavedla do prodeje i u klasických jističů BONEGA P-E-P. Na první pohled tak lze odlišit vypnutí uživatelem nebo zkratem či přetížením.

Přehrát ukázkové video
(funkce je zde ilustrována na příkladu proudového chrániče a jističe DPN, avšak nyní platí i pro jističe BONEGA P-E-P)

Schéma signalizace poruchy
V případě ručního vypnutí jističe BONEGA P-E-P uživatelem se páčka přesune z nejhornější polohy (3 = ON) do krajní spodní polohy (2=OFF). Opětovné sepnutí je pak přímé z polohy OFF do polohy ON.

Jističe BONEGA nyní umí signalizovat poruchu v obvodu způsobenou zkratem nebo tepelným přetížením. Páčka v takovém případě spadne pouze do středové polohy. Při posunování páčky nahoru neklade žádný odpor a může u neznalých osob vyvolat dojem vadné mechaniky. Nejedná se však o poruchu. Tento stav má za úkol upozornit uživatele, že ochranný systém jističe musel reagovat na vnější událost (zkrat nebo přetížení). V takovém případě je třeba hledat příčinu.

Obnovit činnost jističe lze pak tímto postupem:

Tato funkce je také výhodná pro elektro údržbáře, kteří tak dokáží rychle zjistit, zda k vypnutí došlo svévolně obsluhou (vynucená "přestávka" = předstírání poruchy) nebo skutečnou poruchou.

Tuto signalizaci poruchy nyní mají tyto přístroje BONEGA:

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.