Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: BONEGA: Nové přepěťové ochrany (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.05.2012
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

BONEGA: Nové přepěťové ochrany


BONEGA: Nové přepěťové ochrany
Firma BONEGA dokončila provozní testování nových přepěťových ochran s vyšším rozsahem ochrany a oficiálně zahajuje jejich prodej. Co Vám nové svodiče přepětí přináší? Jaká je jejich cena? Lze dálkovou signalizaci nainstalovat kdykoliv i dodatečně přímo v rozvaděči? Je signalizace stavu varistoru přehledná? Je možná výměna varistorového modulu jen pomocí jednoho prstu bez nutnosti demontáže krycí desky rozvaděče?
Roman Hudeček, ze dne: 11.05.2012

 

Firma BONEGA dokončila provozní testování nových přepěťových ochran s vyšším rozsahem ochrany a oficiálně zahajuje jejich prodej.


Co vám nové svodiče přepětí přináší?


1. Dálkovou signalizaci lze nainstalovat kdykoliv i dodatečně přímo v rozvaděči
Ušetříte tak čas i náklady v případě, že si zákazník rozmyslí použití dálkové signalizace ve chvíli, kdy už je přepěťová ochrana nainstalována v rozvaděči. Stačí doinstalovat jednoduchý a levný mikrospínač (na obrázku níže modře). Není tedy třeba znova kupovat celou přepěťovou ochranu jen kvůli tomu, že si zákazník až dodatečně uvědomí, že rozvaděč není schopen fyzicky často kontrolovat, aby ověřil stav varistorových modulů. Jde o patentované řešení, kdy Vám navíc stačí jeden mikrospínač pro všechny typy.


2. Výměna varistorového modulu jen pomocí jednoho prstu bez nutnosti demontáže krycí desky rozvaděče
Při výměně opotřebených varistorových modulů nemusíte demontovat krycí desku rozvaděče a navíc vytažení docílíte snadno jen pomocí prstu (přes páčku).


3. Přehledná signalizace stavu varistoru
Signalizace stavu varistoru je velmi přehledná bez složitých mezistupňů. Je řešena jen pomocí obvyklých barev červené a zelené. Při zeleném stavu je varistor neporušen, zelenočervený stav znamená, že varistor již musel reagovat na přepětí, ale je stále ještě funkční (bude vhodné jej však častěji kontrolovat) a červený stav znamená nefunkční. Modře je označen modul s jiskřištěm (pro typy 1P+N a 3P+N).


4. Zachycení širšího pásma přepětí
Například jeden varistorový modul typu B+C (I+II) zvládá vlnu až 12,5kA (impulzní proud) při maximálním svodovém proudu 50kA.

Cena
Základní ceny všech přístrojů (bez rabatů) jsou k dispozici v ceníku.

Věříme, že i pro Vás může být BONEGA prospěšná:

Více informací
Podrobné informace o všech typech včetně technických parametrů naleznete zde.
Celý široký sortiment elektro firmy BONEGA najdete na www.bonega.cz/elektro

POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost zažádat si o více informací
 o přístrojích BONEGA
níže uvedeným formulářem!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BONEGA, spol. s r.o. - Potoční 302, Sudoměřice nad Moravou - 518 335 238 - roman.hudecek@bonega.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.