Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Bezpečnost fotovoltaických systémů z hlediska právních předpisů a technických norem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.07.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Bezpečnost fotovoltaických systémů z hlediska právních předpisů a technických norem


Bezpečnost fotovoltaických systémů z hlediska právních předpisů a technických norem
Podmínky pro výstavbu a bezpečný provoz fotovoltaických aplikací v České republice upravuje řada právních předpisů. Z hlediska významu se jedná se zejména o: zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a výkonu státní správy v energetických odvětvích a o změně některých zákonů (energetický zákon),ve znění pozdějších předpisů zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu ...
Komerční sdělení, ze dne: 30.07.2013


Podmínky pro výstavbu a bezpečný provoz fotovoltaických aplikací v České republice upravuje řada právních předpisů. Z hlediska významu se jedná se zejména o:




Na výše uvedené právní předpisy navazuje také řada českých technických norem, které vymezují podrobné technické podmínky, vztahující se ke k bezpečnému provozu fotovoltaických systémů:

Na tomto místě je třeba upozornit na skutečnost, že na fotovoltaické systémy nelze aplikovat ČSN 73 0848 Požární bezpečnost staveb – Kabelové rozvody, protože se tato norma na výrobny elektřiny nevztahuje.

Ing. Zdeněk Hošek
Ministerstvo vnitra ČR – generální ředitelství HZS ČR


Článek je ukázkou sborníku L.P.Elektro č. 59
Pro členy Benefit klubu LPE je k dispozici celé znění sborníku.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LPE s.r.o. - Nad Přehradou 2, Brno - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.