Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Témata pokrývající všechny uvedené oblastí

Zprávy

Olomoucká tradice

  • 10.11.2004
Olomoucká tradice
Olomouc měla vždy velmi zajímavé elektrotechnické akce. Jednou z nich je bezesporu konference elektrotechniků, která byla již devatenáctá v pořadí.

Mít přehled je opravdu snadné!

  • 10.11.2004
Mít přehled je opravdu snadné!
Monitoring českého tisku. Zajímá vás vývoj politické situace, ale nebaví vás prokousávat se denně několikerými novinami? Chcete mít přehled o dění ve vašem oboru? Unikají vám informace v časopisech, které nekupujete? Unavuje vás hledat to podstatné mezi nedůležitým balastem? Nechce se vám být stále ve střehu? Odmítáte skupovat veškerá vycházející periodika kvůli několika zajímavým článkům?

Plameny poškodily sbírku izolátorů

  • 8.11.2004
Plameny poškodily sbírku izolátorů
Monumentální sbírka nejen izolátorů nezůstala ochráněna před plameny. Sběratelovo celoživotní dílo vzalo z části za své. Mlýn neobvyklých pokladů hořel.

Plzeňský ElektroFest již za dveřmi!

  • 4.11.2004
Plzeňský ElektroFest již za dveřmi!
Největší západočeská elektrotechnická událost se blíží! ElektroFest v plné síle a lesku! Vystavovat bude 85 firem! Doprovodné semináře bude mít L.P. elektro a OBO Bettermann! A ta soutěž!

Luxplan, dva roky úspěchu

  • 1.11.2004
Luxplan, dva roky úspěchu
Rozhovor s Ivo Janíčkem, majitelem úspěšné společnosti Luxplan. Tato společnost převzala před dvěma lety štafetu distribuce značky Zumtobel. Co se skrývá za tajemnou rouškou úspěchu Luxplan? Zeptal jsem se nejpovolanějšího.....

Kolínský KOPOS investuje do nových výrobních prostor

  • 27.10.2004
Kolínský KOPOS investuje do nových výrobních prostor
Jeden z největších tuzemských výrobců elektroinstalačního materiálu, společnost Kopos Kolín, zahajuje v těchto dnech výraznou investici do modernizace závodu a výrobních technologií.

Zásuvka obojživelník je tu!

  • 21.10.2004
Zásuvka obojživelník je tu!
Obojživelná zásuvka s ochranným systémem "kolík i Schuko" je na světě! Kdo z dodavatelů zásuvek na český trh bude první dodavatel? Nač se nyní budou obchodníci z BAU vymlouvat nyní?

OBO: Sběrnicový systém

  • 15.10.2004
OBO: Sběrnicový systém
Horká novinka! OBO Bettermann, renomovaný výrobce široké škály elektroinstalačních materiálů přichází se sběrnicovým systémem. Své důmyslně provázané portfólio doplňuje o systém řízení budov.

OPEN DAY - OSRAM Praha

  • 15.10.2004
OPEN DAY - OSRAM Praha
V souvislosti se změnou sídla proběhl v pondělí 11.10.2004 Open day firmy OSRAM v Praze a otevření nových kancelářských prostor v budově "Kodaňská Office Center".

Kopos se představil na veletrhu MSV 2004

  • 6.10.2004
Kopos se představil na veletrhu MSV 2004
Na brněnském výstavišti se ve dnech 20. až 24. září konal již 46. mezinárodní strojírenský veletrh (MSV). Kolínský Kopos v letošním roce opět představil řadu nových výrobků a na MSV se zaměřil zejména na partnery z oboru automatizace, které využívají elektroinstalační materiály pro své aplikace.

Krátce z londýnské výstavy 100% design!

  • 4.10.2004
Krátce z londýnské výstavy 100% design!
Název 100% design je britská výstava zaměřena na návrhářské konstrukce ve stavebním průmyslu a vybavení budov a domácností. Tato událost má za cíl spojovat mladé designery se světovými výrobci, kteří pátrají po nových myšlenkách a talentech. Krátký komentář přinášíme z vlastních zdrojů....

BVV: Cestovní mapa elektrotechnika po MSV 2004

  • 19.09.2004
BVV: Cestovní mapa elektrotechnika po MSV 2004
Pro lepší orientaci na "strojírenském veletrhu" MSV 2004 jsme vyrobili drobnou cestovní pomůcku, kterou uvolňujeme pro všeobecné použití. Předpokládáme, že nejen my bojujeme s časem a tak mnozí zcela jistě tyto mapky přivítají.

Měření a regulace s jednotkami REG10 miRes

  • 31.08.2004
Měření a regulace s jednotkami REG10 miRes
Univerzální systém, který lze přizpůsobit pro jednoduché aplikace typu větrání, chlazení, topení, klimatizace, sušení, zvlhčování, dávkování nebo složitější aplikace řízení technologie skladování, stájové techniky a dalších aplikací s možností využití dálkové signalizace stavů pomocí SMS a regulace v reálném čase.

BVV: Co nového na MSV 2004?

  • 17.08.2004
BVV: Co nového na MSV 2004?
Ve dnech 20. – 24. září 2004 se brněnské výstaviště stane dějištěm 46. mezinárodního strojírenského veletrhu MSV a 4. mezinárodního veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT. Přestože jde o tradiční projekty, i tentokrát si pořadatelé pro vystavovatele a návštěvníky připravili několik překvapení.

Eximus na Amperu 2004

  • 13.08.2004
Eximus na Amperu 2004
Na letošním Amperu 2004 jsme udělali několik rozhovorů. Zastavili jsme se také u blanenské společnosti Eximus, která je určitě u mnohých zapsána v souvislosti s měřicí technikou....
FIREMNÍ TIPY
Ve světě elektrotechniky, kde aktualizace informací a praktických znalostí jsou klíčové pro bezpečnost a efektivitu práce, přichází kniha "Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky" jako praktický a důležitý zdroj pro profesionály i studenty. Tato příručka, uznávaná zkušenými elektrikáři pro svou ucelenost, aktualizaci a přístupnost, nabízí více než 20 pomůcek a je pravidelně aktualizována v souladu s nejnovějšími normami. S přidáním nových pomůcek a aktualizovaných informací, se kniha stává ještě cennějším průvodcem v praktickém světě elektrotechniky. Krátké pozastavení nad touto publikací naleznete zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933