Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Bezkontaktní rotační senzor oceněný v soutěži Zlatý AMPER (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 11.02.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Bezkontaktní rotační senzor oceněný v soutěži Zlatý AMPER


Bezkontaktní rotační senzor oceněný v soutěži Zlatý AMPER
Bezkontaktní univerzální indukční rotační senzor s vysokým rozlišením od společnosti Turck získal v roce 2014 ocenění Zlatý AMPER. V čem je výjimečný? To prozradil manažer prodeje společnosti Turck Jaroslav Kočí. Senzor nepodléhá opotřebení a je imunní vůči magnetickým polím. Díky vysokému stupni krytí IP 69K a bezkontaktním principu jsou značně redukovány prostoje stroje a čas na údržbu, plynoucí z opotřebení senzoru, a to i u vysoce přesných a vysokorychlostních aplikací.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 11.02.2015


Oceněný senzor se od standardních senzorů liší tím, že vazba mezi snímacím elementem a tělem senzoru je bezkontaktní, čímž jsou eliminovány problémy s mechanickými vůlemi rotačních částí u standardních snímačů. V čem dále spočívají jeho výhody?



Krátce o společnosti Turck
Společnost Turck je jednou z předních firem z oblasti průmyslové automatizace. Společnost se zabývá vývojem, výrobou a dodávkami produktů pro oblast průmyslové automatizace. Nabídka obsahuje více než 13.000 druhů senzorů, sběrnicovou techniku a další komponenty pro výrobní linky a procesní automatizaci. Nově se zaměřuje na vývoj a výrobu zákaznických aplikací.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.