Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

BEN: Okénko z letošního „strojírenského veletrhu“ v Nitře


Document Actions
BEN: Okénko z letošního „strojírenského veletrhu“ v Nitře
Haly nitranského výstaviště byly návštěvníky hojně zaplněny. Přes to prohlídka prezentací mezi davy byla pohodová a to díky nové klimatizaci všech hal. V jedné i nich jsem objevil ...
ze dne: 5.06.2007
reklama

V květnu naše firma, již tradičně, zavítala na jeden z nejvýznamnějších slovenských veletrhů do Nitry. Tušíte správně, byl to letos již 14. ročník „Medzinárodného strojárského veľtrhu“, jež se konal na výstavišti Agrokomplex.

Přiblížím Vám pohled přímého účastníka tohoto „podujatí“.
Čekal jsem, že jako vystavovatel budu mít více příležitostí se zeširoka podívat, co se na veletrhu děje, ovšem v tomto případě byl opak pravdou. Stihnul jsem projít jen tu podstatnou část „elektro a automatizace“. Více prostoru nebylo, náš stánek byl nepřetržitě obsypán informacechtivými návštěvníky, a tak jsme na to s kolegou museli být vesměs stále dva.


BEN technická literatura

Z nasbíraných příspěvků bych rád upozornil na firmu Stamet s.r.o. Návštěvníky vítala hned u vstupu na výstaviště nejen svou polohou, ale také působivým řešením stánku.


Stamet s.r.o.

Nabízela, jako výhradní zástupce pro SR, velmi široký sortiment elektrického ručního nářadí firmy Metabo. Především bych vyzdvihl jejich Aku šroubovák s vrtačkou „v jednom“ BSZ 14,4V, jenž vyhrál v dlouhodobém testu spotřebitelů v Německu i na Slovensku. Starmet nabízí celou škálu různého nářadí především pro profesionální použití, ale i pro kutily.

Haly nitranského výstaviště byly návštěvníky hojně zaplněny. Přes to prohlídka prezentací mezi davy byla pohodová a to díky nové klimatizaci všech hal. V jedné z nich jsem objevil českou expozicí firmy ATAS elektromotory Náchod a.s., která vyrábí malé elektromotory určené pro všeobecné použití a regulaci.


Atas

Významné firmy rozhodně nepodceňují prezentaci na poměrně vyspělém slovenském trhu, takže mě nepřekvapilo, že jsem zde mohl vidět zástupce firmy Phoenix Contact, s.r.o. se svými rozvodnami a novými moderními řešeními řízení, jištění, regulace, atd.


Phoenix Contact, s.r.o.

Některé z expozic mě zaujaly až tak, že jsem se u nich zastavil o něco déle. V oblasti měřící techniky zde měla zastoupení známá firma Mikronix, s.r.o., která předváděla svou praktickou řadu různých měřících přístrojů.


Mikronix, s.r.o.

Je velice pozitivní, že i po rozdělení Československa vystavuje na Slovensku stále celá řada českých firem. Mnohé mají své „filijálky“ přímo na Slovensku.
Zachytit zeleň klidu již z dálky bylo možné u firmy Obzor, výrobního družstva Zlín - jenž přicházelo se svou aktuální řadou domovních spínačů. Barevné kryty vypínačů esteticky nenarušují interiér moderního domu či kanceláře.


OBZOR, výrobní družstvo Zlín

Kompletní seznam vystavovatelů na MSV Nitra naleznete zde.
Rozhodně se nedá říci, že by tento mezinárodní veletrh v něčem pokulhával za obdobnými akcemi v ČR. Za léta své praxe jsem ocenil velice dobrou organizaci a prezentaci tohoto veletrhu. Služby pro vystavovatele, návštěvníky i doprovodný program jistě přiláká příští rok, opět v květnu, ještě více zájemců.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
BEN - technická literatura s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933