Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

BEGHELLI: Katalog Nouzová svítidla a systémy nouzového osvětlení


Document Actions
BEGHELLI: Katalog Nouzová svítidla a systémy nouzového osvětlení
Řešíte výběr vhodného nouzového osvětlení? Nouzová svítidla s vlastním akumulátorem, svítidla s bezpečnostními značkami nebo centrální a skupinový bateriový systém? V každém takovém návrhu hrají svou roli pořizovací náklady. Podívejme se krátce na katalog Nouzová svítidla a systémy nouzového osvětlení renomovaného italského výrobce BEGHELLI, který vyrábí v Česku.
Miroslav Minařík, ze dne: 17.02.2015
reklama


Firma BEGHELLI je u nás v redakci známá jako následník brněnského Elplastu na Poříčí. V době Elplastu jsem se setkával s jejich produkty v projekčních bitvách. Nástupem italské značky se vše změnilo a já odešel z pozice obchodníka. Od té doby se se značkou setkávám jen při svých cestách přes Staré Brno.  Ale vraťme se zpět ke katalogu, který jsem dostal od svých velkoobchodních přátel.


Provedení katalogu
Na zhruba 206 stranách matné barevné křídy ve velice pevné vazbě nalezneme všechny potřebné informace o nouzových svítidlech. Obsah je logicky přehledně rozdělen tak, aby v hlavních produktových kapitolách mohl uživatel nalézt podle ikonky hledaný typ nouzového svítidla.

Detailům jednotlivých svítidel je věnována minimálně celá A4 s tím, že vedle fotografie, popisu, technických dat, rozměrového náčrtku a dodávaného příslušenství zpravidla nechybí ani tabulka příbuzných typů svítidel.

  
Pro větší náhled klikněte!
  

Co v katalogu nalezneme
  • přehled výrobků nouzového osvětlení a systémů nouzového osvětlení
    - Nouzová svítidla a svítidla s bezpečnostními značkami včetně verzí AT
    - Nouzová svítidla a svítidla s bezpečnostními značkami systému LG a LGFM
    - Centrální a skupinový bateriový systém
  • technické specifikace
    - křivky svítivosti a Luce Utile
    - instalační manuál
    - příslušenství
    - symboly
  • Norma pro nouzové osvětlení


Za zmínku jistě stojí i schémata příslušenství v zadní části katalogu. Podle popisu nebo perokresby vyberete a vpravo zjistíte objednací číslo pro konkrétní typ. O stránku dál naleznete legendu piktogramů, které jsou použity u jednotlivých nouzových svítidel. A nezapomněl jsem kouknout ani na avizovanou normu pro osvětlení. Jak víme, norma se šířit nesmí. V tomto případě však nejde o kopii, ale o přepis, který není na rozdíl od dokumentu ČSN závazný.

Můj krátký závěr

Katalog je velice dobře zpracovaný. Přivítají jej samozřejmě projektanti, ale také živnostníci, kteří řeší "případ od případu" na stavbách.



 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Definice průmyslových svítidel. Průmyslové svítidlo je speciálně navržené a vyrobené pro použití v průmyslových prostředích, kde může být vystaveno náročnějším podmínkám, jako jsou vyšší nebo nižší teploty, vlhkost, prach, chemikálie, mechanické nárazy a vibrace. Je konstruováno tak, aby odolávalo těmto extrémním podmínkám, a často splňuje specifické bezpečnostní a výkonové normy relevantní pro daný ...
Na výstavě Světlo v architektuře 2010 představila firma WILLIAMS originální řadu svítidel OCCHIO. Jedná se o zajímavě řešený modulární osvětlovací systém, který nabízí uživateli velké množství možných kombinací a způsobů pro kreativní řešení osvětlení ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933