Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Řadová svorka s varistorem (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.08.2004
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Řadová svorka s varistorem


bepr_9.jpg
Elektro, v.d. v Bečově nad Teplou v letních měsících zahájilo prodej řadových svorek s varistorem. Řadové svorky s varistorem typového označení RSA 4 AV-24 a RSA 4 AV-250 jsou určeny k omezení napěťových špiček vznikajících na spínacích ústrojích elektrických obvodů, k ochraně obvodů ...
Komerční sdělení, ze dne: 27.08.2004


Řadové svorky s varistorem typového označení RSA 4 AV-24 a RSA 4 AV-250 jsou určeny k omezení napěťových špiček vznikajících na spínacích ústrojích elektrických obvodů, k ochraně obvodů před pulsním přepětím, k omezení přepěťových vln na fázovém napětí či omezení zdroje rušivých napětí na spínacích kontaktech. Řadové svorky s varistorem nejsou klasickou ochranou před přepětím bleskovými proudy.


Klik pro detail!

Konstrukčně vycházejí svorky s varistorem z nejznámější základní řadové svorky z nabídky firmy Elektro Bečov, tzn. z typu RSA 4 A (jedná se o inovované provedení původního typu RSA 4).
Svým obrysem tyto svorky s varistorem kopírují velikost právě RSA 4 A, jsou třmenového provedení a součástí svorky je i boční krytka.


Klik pro detail!


Klik pro detail!

Svorka je tedy celozapouzdřená a to včetně varistoru. Tímto je dosaženo krytí IP 20.

Materiál izolantu (pouzdra) je polyamid, třída zhášivosti V0, bez halogenových prvků (tento materiál je v současné době postupně používán na většině řadových svorek Elektro Bečov).

Řadová svorka typového označení RSA 4 A-24 je určena pro obvody 24 V, typové označení RSA 4 AV-250 je určena pro obvody 230 V.

Technické parametry svorek:


Klik pro detail!

Technické parametry varistoru:

I
Klik pro detail!

Řadové svorky s varistorem RSA 4 AV-24 a RSA 4 AV-250 jsou prvními svorkami z tzv. systémové řady. Firma vychází vstříc zákazníkům, kteří kromě standardních řadových svorek používají a u Elektro Bečov poptávají právě řadové svorky systémové či tzv. inteligentní.

Používáte i Vy kromě běžných řadovek i svorky právě s různými členy, svorky rozpojovací, patrové apod.? Chcete tyto svorky nakupovat za sympatickou cenu a mít je běžně dostupné? Zajímá nás Váš názor! Sdělte nám, co je pro Vás důležité.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.