Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Břeclavští elektrotechnici zasedali... (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.11.2001
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Břeclavští elektrotechnici zasedali...


Krátká (i video) reportáž ze zasedání břeclavského elektrotechnického cechu.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.11.2001

Dne 17. listopadu proběhl v Břeclavi seminář na téma "Nové formy posuzování bezpečnosti nových elektrotechnických zařízení, energetický zákon č. 458/2000 Sb., nové organizační uspořádání Jihomoravské energetiky a.s., podmínky pro dodávku elektřiny, připojování zařízení NN na síť JME, prezentace výrobků pro elektrotechniku."

I když jsem o akci věděl dopředu, přijel jsem do Břeclavi nečekán. Přívětivé přivítání cechmistrem p.Hermanem a Ing.Nevělíkem (RGV) mne uvedlo do přátelského prostředí elektrotechnických odborníků. Přijel jsem pouze na otočku abych napsal o tomto setkání a pozdravil přátele, které potkávám výhradně na takových odborných akcích.

Zleva Herman, Ošlejšek

V zaplněném sále kulturního domu jsem zastihl již hovořícího Ing.Slávika (IBP Brno) a pak Ing. Petra Marinče, který hovořil o formách posuzování bezpečnosti nových elektrických zařízení, jako stanovených výrobků dle nařízení vlády č. 168/97 Sb. ve znění nařízení vlády č. 281/2000 Sb.". Dále se účastníci semináře dozvěděli informace od pracovníků Jihomoravské energetiky o o novém organizačním uspořádání JME, energetickém zákonu, podmínkách pro dodávku elektřiny, připojování zařízení NN na síť JME.

IBP Slávik

V přísálí byli k zastižení z elektrotechnického cechu Hodonín p. H.J.Höffer, Ing. Pavel Hála z časopisu ElektroTechnický Magazín, zástupce IBP Brno ing. Jaroslav Slávik.

členové břeclavského cechu

Z vystavujících: 

Ing. Helena Marinčová (HPM elektro) Ing. Marinčová
p.Jégr (Cablofil) Cablofil Vlastimil Jégr
Ing. Marinč() Zleva Ing.Marinč
Ing.Ondřík (GHV Trading) GHV Ing.Ondřík
Ing.Václavík (Kopos) KOPOS Kolín Ing.Václavík

Co se týká krátkých videozáznamů, tak vám můžeme nabídnout:

Ing.Slávik a záběr na sál
Ing. Marinč
H.J.Höffer, Ing.Ondřík, Ing.Hála

Dále komentoval Ing.Nevělík (RGV):
Semináře ze zúčastnilo celkem 65 účastníků z řad podnikatelů - živnostníků i řadových pracovníků podniků a firem v rajonu. Dále pak energetiků nebo revizních techniků významných Břeclavských podniků jako Gumotex a.s., VHS a.s., Fosfa a.s., Stavika s.r.o. nebo RGV a.s. Břeclav. Mezi významnější hosty patřili např. zástupce 
Úvodem zástupce Rady cechu seznámil přítomné s ustanovením SEJMu při OHK Brno a pravidelnou účastí zástupců Rady cechu Břeclav na jeho pracovních poradách, což bylo kvitováno s povděkem. Dále ve stručnosti zopakoval činnost za uplynulé období a připomněl možnost školení a zkoušek podle vyhl. 50 organizované cechem.
Ing. Marinč se svým vysoce odborným přednesem zaujal hned na počátku a publikum držel v pozornosti po celou dobu.
Velký zájem byl především o nové informace v organizaci Jihomoravské energetiky Brno a záležitostí s tím spojených, především jejího zastoupení pro oblast okresu Břeclav. Dále upřesnění připojovacích podmínek, výběru tarifů apod.
Prezentace KOPOS Kolín a.s. spočívala v elektroinstalačním materiálu, jako jsou trubky, krabice lištové rozvody a elektroinstalačních kanálů, což jistě mnohým elektroinstalatérům pomůže při návrhu a výběru řešení instalace.
V doprovodném programu před přednáškami a o přestávkách byl největší zájem o nové publikace v oboru elektro a nové normy. Měřící přístroje byly sice v pestré nabídce, ale pro mnohé řadové elektrikáře až v nedostupných cenách.

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.