Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Backstage Digitální továrny 2.0


Document Actions
Backstage Digitální továrny 2.0
Jak vzniká veletržní Digitální továrna 2.0? Dělat něco, co dělají všichni a navíc již dlouho, není ani složité ani vzrušující. Když jsme byli na počátku roku oslovení s myšlenkou nového veletržního projektu, byla to jasná výzva. Můj názor na prezentaci jakékoliv novinky je pro mnohé známý. Bez důležitých souvislostí a analogií se každá novinka stává menší. Ale jak dostat do veletržního formátu fyzické digistage a souběžně živého vysílání vše relevantní? Co myslíte? Kolik lidí to realizuje?
Miroslav Minařík, ze dne: 25.09.2019


Magie veletržní události je umění smíchat několik názorových směrů tvůrců veletrhu v jeden. Pokud dostanete do týmu ty "nejlepší", počítejte s tím, že každý má svou filozofii a také jiné možnosti a schopnosti. Vzpomínám si na první z následně pravidelných setkání. Tehdy na stole přistálo mnoho představ a snů. Na dalších schůzkách se začalo pracovat s finančními čísly nákladů a z původních růžových představ začaly vyrůstat především reálné body. 

Na MSV 2019 budeme opět streamovat živý přenos. Bez nadsázky mohu říci, že s vysíláním veletržního obsahu máme již letité zkušenosti a hledáním aktuálně správného formátu se zabýváme neustále. Celá problematika digitalizace se skládá z mnoha znalostních oborů. Vůbec nejde pouze o informace technologií, jak napovídá název veletrhu. Propojenost všeho se vším pochopíme snáz filozofickým nadhledem. Ten je však v mnohých případech skryt pod nálepkami technických parametrů.



Co od veletrhu očekávat?
Obsahové téma veletrhu je pečlivě připravováno se zaměřením na digitalizaci průmyslu. Nutno podotknout, že průmyslem nejsou myšlená pouze "ozubená kola". Pro prozíravé technology je snadné analogické dovození problematiky do jiných oborových zákoutí.

Jít na veletrh osobně nebo jen sledovat online na internetu?
Letitá otázka mnohých z nás. Myslím, že veletrhy jsou stále o informacích i přestože internet vládne světem, ovšem internetový formát nevymazal mnohé z toho, co bylo prognostikováno. Jednou z věcí, co stále přetrvává, je osobní kontakt. Sám cítím to, že pokud mi o něco opravdu jde, musím tam být osobně. Ovšem s tím souvisí získání mnohých dalších informací přes telefon, Skype, telekonference.

Proč o Digitální továrně 2.0 říkám, že jde o comeback INVEXu?
Kdo stál u pavilonu C při uvádění Windows 95, tak patrně ví, že něco podobného asi už příchodem nového operačního systému nezažijeme. Stejně tak INVEX se ve své původní podobě nemůže opakovat. Vrací se ovšem jinou formou. Převtělen do zcela jiné podoby se sw a hw znovu revolučně objevuje na ploše BVV.



Proč pořádá Digitální továrnu 2.0 zrovna BVV?
Na veletrzích se pohybuji velice často a zákulisí příprav mi opravdu není neznámé. V roce 2010 jsem měl možnost srovnání možností všech veletržních správ v Česku i na Slovensku. Bylo to v souvislosti přesunu největšího elektrotechnického veletrhu z Prahy do Brna. A tak dnes pohledem na náklady nově vznikajícího projektu, k nákladům a množství zúčastněných odborníků si nedovedu představit jinou veletržní správu, která by měla možnost takové investice. Navíc brněnská veletržní správa vytvořila skvělý tým.
Více o Digitální továrně 2.0 na Mezinárodním strojírenském veletrhu zde!
Příště o přípravě živého vysílání ...

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933