Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: AVÍZO: Údržba zařízení vn v lokální distribuční soustavě (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 4.03.2019
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

AVÍZO: Údržba zařízení vn v lokální distribuční soustavě


Podzemní a nadzemní vedení, transformátory a používané pracovní pomůcky. Co vše potřebuje pracovník provádějící udržbu vysokého napětí? Například znalosti nařízení vlády 101/05Sb., vyhlášky 22/89Sb., zákona 458/00Sb., vyhlášky 202/95Sb., ČSN 50 110-1. Jak se provádí vizuální a pochůzková kontrola kabelových tras? A následná diagnostika na kabelech? Co vše se má kontrolovat v kabelových kanálech a mostech? Jak je to s požárními přepážkami? Co vše by měl obsahovat požární štítek? Jaké úkony obsahuje pochůzková kontrola? Kontrola ochranných pásem a kácení dřevin také jistě zasluhuje pozornost.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 4.03.2019




Poslechněte si úryvek přednášky o údržbě zařízení vysokého napětí v lokální distribuční soustavě.



Část textového přepisu mluveného slova ukázky přednášky ...


Jiří Guňka, Veolia Průmyslové služby ČR
Když dělají údržbu zařízení vysokého napětí v lokální distribuční soustavě, kterými vyhláškami, normami a předpisy se musí řídit a na co by neměli zapomenout..

Příspěvek Jiřího Guňky na semináři vysokého napětí v Malenovicích.
Jiří Guňka, Veolia Průmyslové služby ČR
Je třeba si uvědomit, že s tím souvisí i spoustu jiných vyhlášek, že to není jenom přijít k tomu stožáru, vylézt na stožár nebo projít si ochranné pásmo, vykácet stromy. Než vykácím strom, co všechno musím udělat, nebo co vůbec musím udělat za měření, abych nějak dělal údržbu.




Celou přednášku můžete sledovat v plném znění!

Přihlaste si týdenní přehled a sledujte bonusový obsah portálu elektrika. Odkaz na přednášku v plné verzi bude v sobotním newsletteru a dostupná v plné verzi dva týdny.
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.