Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ARKYS: Požárně odolné trasy LINEAR (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 3.07.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ARKYS: Požárně odolné trasy LINEAR


ARKYS: Požárně odolné trasy LINEAR
Teplotní křivky, respektive co znamená P a PH, nebo Pxx? Na to zřejmě dnes umí odpovědět každý projektant, protože navrhuje tak, aby zamezil vzniku a šíření požáru. Deformace jako důsledek extrémních teplot je dalším důležitým pojmem při navrhování kabelových tras. Lidé neznalý problematiky upřednostňují pouze okamžitou funkci a další provozní hrozby často vůbec neuvažují. Jak navrhnout požárně odolné kabelové trasy ovšem nemusí být problematické ...
Igor Nováček, ze dne: 3.07.2018



Navržení požárně odolné kabelové trasy nemusí být problém. Prozrazuje kolega z vedlejšího oddělení. Ale člověk tomu musí věnovat svou pozornost a znát základní informační prvky. S úsměvem mi podal úzkou brožurku ARKYSu a šel si po svém.

Samozřejmě má pravdu, ale ne každý může na školeních prosedět týdny. A tak otvírám letošní vydání úzkého katalogu o problematice s funkční integritou ...


Pro větší náhled kliknout!

Co v katalogu nalezneme
  • Obecnou problematiku tras s funkční integritou při požáru
    Testování funkční integrity při požáru a typy teplotních křivek
    Normová a nenormová montáž - srovnání
  • Provedení tras s funkční integritou pro systém LINEAR 1 , Typ L1
    Provedení tras s funkční integritou dle teplotní křivky „P“

Pro větší náhled kliknout!

Provedení podrobností
Hned z kraje nalezneme vysvětlenou teorii všech důležitých výrazů (např. Jak fungují kabely odolné při požáru? Kriteria pro splnění testu odolnosti. Co je to normová a nenormová montáž, požadavky, výhody, nevýhody. Způsoby montáže podle ČSN 73 0895 (ZP 27/2008), STN 92 0205 a DIN 4102-12). 

Přes to, že tento informační materiál někdo nazývá katalogem, já to vnímám spíše jako příručku. Vysvětluje problematiku a v kontextu prezentuje produkty ARKYS. Vše je zobrazeno v perokresbách s vysvětlujícími legendami. Jsou ukázána správná řešení a naopak se připomínají často opomíjená fakta.


Pro větší náhled kliknout!

Můj závěr
Všichni nemusíme být experti na vše. My zde máme na kabelové trasy přimo jednoho odborníka. Ale svět outsourcingu neznamená, že nemusí znát již vůbec nic. A tak je dobré mít napaměti, že odborník je ten, kdo má ke svému zaměření příslušný vědomostní přesah. A požárně odolné trasy pro elektrotechniky správným přesahem jsou zcela určitě. Pokud máte verifikovaný uživatelský účet prohlížejte podrobnosti zde.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog systému LINEAR

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.