Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ARKYS: Katalog kabelových žlabů 2018-19 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 23.01.2018
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ARKYS: Katalog kabelových žlabů 2018-19


ARKYS: Katalog kabelových žlabů 2018-19
K čemu se hodí drátěné kabelové žlaby? Pro montáž kabelových tras silnoproudých světelných, motorických rozvodů určitě ano. A slaboproudé rozvody, MaR? Také? Z čeho se konstrukce Merkur 2 vyrábí? Kam se pro své vlastnosti hodí? Možná je vhodnější se ptát kam naopak instalace tohoto systému není vhodná. U nás se používají pro svou nízkou váhu a snadnou manipulaci a v neposlední řadě snadná možnost tvarování trasy dle aktuálních potřeb, je fakt, který uvítá každý montér na stavbě ...
Igor Nováček, ze dne: 23.01.2018



Ukládání, ukládání a zase ukládání. Skoro bych řekl, že na trhu se nám vyprofilovalo několik značek které stojí za to, a zbylé paběrkují. Samozřejmě nelze žádné značky jmenovat, ale "zasvěcení" v tom mají jasno. Osobně se držím značek, které naše montážní frma používá opakovaně a bez problémů. A tak se rád pustím do krátkého komentáře Merkuru 2.


Hned zkraje katalogu se dočteme: "Kabelové žlaby MERKUR 2 jsou určeny pro montáž kabelových tras silnoproudých světelných a motorických rozvodů, slaboproudých rozvodů, rozvodů měření a regulace a rozvodů jiných médií. Žlaby a jejich  příslušenství, jsou vyráběny z ocelového drátu a plechu s následnou povrchovou úpravou galvanické a žárové pozinkování nebo také z nerezového drátu a plechu AISI 304L a AISI 316L. Díky tomu jsou vhodné nejen pro vnitřní nebo venkovní nechráněné prostory, ale i pro chemický a potravinářský průmysl nebo prostředí s výskytem chlóru (Cl), fluoru (F) ...".

A co v katalogu nalezneme



Provedení katalogu

Více, nez sto stránek křídového papíru s barevným potiskem je pevně uchyceno snad v nezničitelném hřbetu. I když to v dnešní době tiskařských technologií není nic neobvyklého, stále kvalitní provedení o něčem vypovídá. Navíc když se papír objevuje čím dál méně. Skoro mi to připadá, že my projektantni všichni dostáváme povinně tablety a papír považujeme za přežitek :-(




Jak vypadají podrobnosti
Název, typ, podrobný popis, detailní foto, počet kusů v balení, objednací kódy ... Katalog Merkuru 2 je nejen podle mých kolegů, velmi dobře zpracovaný. A ten, kdo s tímto systémem již pracuje, má informací více, než dost.



Můj závěr
Tento informační materiál přivítají všichni, co navrhují kabelové trasy. Ať již jde o typické projektanty nebo takové univerzální jako já sám. Pokud máte verifikovaný uživatelský účet prohlížejte podrobnosti zde.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog drátěných žlabů MERKUR 2

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ARKYS, s.r.o. - Podstránská 1, Brno - +420548226101 - arkys@arkys.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.