Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ARKYS: Drátěné kabelové žlaby MERKUR 2 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 6.01.2011
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ARKYS: Drátěné kabelové žlaby MERKUR 2


ARKYS: Drátěné kabelové žlaby MERKUR 2
Drátěné kabelové žlaby mají své nesporné výhody. Jsou lehké, pevně drží uložená vedení, odbočíte tam, kde potřebujete a také se na nich nedrží prach. Použití drátěných žlabů je možná větší, než by nezasvěcený pomyslel. Považte, stačí vzhlédnout ke stropu každého většího supermarketu. Zde se můžete seznámit s drátěným produktem renomovaného výrobce ARKYS s označením Merkur2 ...
Vilém Gracias, ze dne: 6.01.2011


Nikdy by mne nenapadlo, že budou drátěné žlaby v takové oblibě. Ovšem s nárůstem informačních technologií narůstá kabeláže více, než bychom před třiceti lety pomysleli.

Na trhu se sice profilují i zařízení, která díky RF řízení kabeláž nevyžadují, ovšem ta jsou stále malým dílem ze všech instalací. Drátěný typ kabelových žlabů se hodí téměř do všech typů elektroinstalací. V praxi je můžeme nalézt například na stropech mnohých nákupních center. Ukládají se do nich kabeláže pro světelné, motorové, zabezpečovací nebo i datové rozvody.


Klik pro větší náhled!

Co nalezneme v letošním katalogu?
Protože jde o relativně jednoduchou konstrukci, má i jeho katalog odlišný obsah od katalogů jiných. Kabelové žlaby (obecné informace a výhody, katalog žlabů Merkur2, dimenzování vhodné velikosti žlabu, kontrola zatížení kabelové trasy, povrchové úpravy a správná volba pro dané prostory). Příslušenství žlabů (víka, přepážky, spojky, držáky, nosníky, podpěry, stojny, spojovací materiál, nářadí a ochranné komponenty). Protipožární instalace (základní informace, přípustné hodnoty zátěže dle typu montáže, prostorové typy montáže, obecné pokyny k instalaci). 


Klik pro větší náhled!

Na ELOSYSe 2010 získal stánek společnosti ARKYS s drátěnými žlaby MERKUR 2 druhé nejlepší ocenění za veletržní design.

 

TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.