Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ARisk#6: Jsou vhodnější plastové nebo kovové přepážky v kabelových žlabech? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 30.09.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ARisk#6: Jsou vhodnější plastové nebo kovové přepážky v kabelových žlabech?


ARisk#6: Jsou vhodnější plastové nebo kovové přepážky v kabelových žlabech?
Plast nebo kov? Edmund Pantůček má jasno. Pokud mám v jednom žlabu uložené napájecí a datové vodiče, doporučuje se použití kovových přepážek. V kovových žlabech tím uspořím na stínění kabeláže, ušetřím prostor a rozvody jsou přehlednější - napájení a data k jednomu zařízení jsou vedena jedním přívodem. Podrobnosti sledujte v tomto díle seriálu ARisk.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 30.09.2016



Jak hodnotit použití plastových nebo kovových přepážek v kabelových žlabech?



Z hlediska souběhu datových a napájecích vodičů, když je mám uloženy v jednom žlabu, vždycky je doporučováno používat raději kovové žlaby a samozřejmě i kovové přepážky. Protože když v kovovém žlabu použiju kovovou přepážku, znamená to pro mě, že uspořím na stínění kabeláže.

Tuto úsporu sice částečně ztrácím použitím kovových žlabů, parapetních nebo nosných, ale na druhé straně si mohu dovolit úsporu prostoru, rychlejší rozvody a přehlednost rozvodů, kdy napájení a data k jednomu zařízení nebo souboru zařízení vedu jedním směrem, jedním přívodem.  

Krátce o ANTIRISK - EMC
Firma ANTIRISK - EMC nabízí speciální měření, speciální konzultace a služby na klíč. Funguje jako spolupracovník při kolaudacích a jako stavební dozor. Věnuje se také hledání, prevenci a potlačování elektrických rizik.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ANTIRISK - EMC s.r.o. - Marty Krásové 4450/11, Ostrava - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.