Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Jak chránit plynový kotel před úderem blesku? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.10.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Jak chránit plynový kotel před úderem blesku?


Proč chránit plynový kotel proti úderu blesku? Jaká další bezpečnostní rizika jsou u plynových kotlů? Kdy vzniká nebezpečí výbuchu? Na tyto dotazy nám odpoví Edmund Pantůček v dalším díle seriálu ARisk. Ale jak tedy kotel chránit?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.10.2016

 

Proč je dobré pamatovat na ochranu plynového kotle před úderem blesku?



 

Za prvé, kotelna nesmí být neodvětrávaná. Vzniká tam nebezpečí výbuchu. Pokud je neodvětrávaná, tak bych měl mít přístroje v ex provedení. Ale mám tam kotel, ve kterým je trvalý plamen. Čili, první věc, zrušit neodvětrávanou kotelnu. Druhá věc ovšem je nebezpečí výbuchu v plynové kotelně. Do plynové kotelny se mně dostane blesk úplně nejjednodušší cestou a sice vyvložkovaným kovovým komínem. Čili pro mě je také důležité, abych kotel chránil přímo před úderem blesku. Komín na přívod plynu vyrovnání potenciálu s elektřinou a vzniká uvnitř domu další potenciální riziko. A dovolím si říct, to, že oddálený hromosvod mně toto riziko žádným způsobem nesnižuje.

Krátce o ANTIRISK - EMC
Firma ANTIRISK - EMC nabízí speciální měření, speciální konzultace a služby na klíč. Funguje jako spolupracovník při kolaudacích a jako stavební dozor. Věnuje se také hledání, prevenci a potlačování elektrických rizik.




Ale jak tedy kotel chránit?
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ANTIRISK - EMC s.r.o. - Marty Krásové 4450/11, Ostrava - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.